AVON/ MATT SJAJNI RUŽEVI (tri nijanse)

rujna 24, 2018


Da za tendovima ne zaostaje Avon, pokazuje nam svakim svojim novim katalogom punim noviteta. Svoje mjesto u beauty svijetu naročito je osigurao klasičnim matt ruževima, koji su bili totalni boom, obzirom da ni mnogo luksuzniji brendovi u samom početku nisu uspjeli ono što je Avon tada- napraviti matt ruž koji ne isušuje usne i ne daje onaj suhi osjećaj, nego baš kao da ste nanijeli klasični kremasti ruž. Uporedo sa razvojem matt ruževa i tečni ruževi doživljavaju svoj vrhunac. Ako napravite kombinaciju ova dva trenda, dakle tečne matt ruževe onda priznajem, to je kombinacija kojoj rijetko uspijevam odoljeti, kao i većina vas sigurna sam.


No danas vam  pišem o tri nijanse, koliko ih ima trenutno u Avon ponudi, a koje ne samo da su matt tečne, nego prema Avonu imaju i ono nespojivo matt sjajnu završnicu. Iskrena da budem i dalje smatram da se ruževi mogu dijeliti na matt i sjajne, a sjajni opet na neke podkategorije poput metalik nijansi ruževa u koju bi možda mogla svrstala baš ove o kojima danas pišem. Matt sjajno za mene jednostavno ne postoj.

No bili matt sjajni ili sjajni matt :) ovi ruževi su tečni, dolaze u prekrasnom pakovanju, sa crnim poklopcem i odličnim aplikatorom koji daje preciznost prilikom nanošenja što je kada su u pitanju tečni ruževi jako bitno, naročito kod jarkih boja. Minimalistički izgled pakovanja ujedno donosi i profinjenost. Količina od 7 ml dovoljna je da vam traje vječnost (osim ako ne potanete ovisni o nekoj nijansi iz Avon ponude).

Već nekoliko minuta nakon nanošenja ruž se osuši na usnama, ostavljajući baršunati sloj, bez nepotrebnog zatezanja i sušenja usnama, pa ga možete i satima nositi na usnama, a da ga i ne osjetite.


KISSY FACE – Iako pri pogledu uopšte ne djeluje kao takva, Kissy face blago roza je nijansa sa dosta shimmera u sebi, mogla bi biti idealna za dnevne kombinacije ukoliko ste ljubiteljica tih rozih tonova. Od ove tri nijanse, Kissy face je definiitvno nijansa koja ima najviše shimmera u sebi (i koji je vidljiv na usnama i nakon sušenja), a koji je zadužen da stvori taj metalic izgled.


MYSTIQUE zagasito je smeđa nijansa koja bi bila moja miljenica, kada su u pitanju ove tri nijanse o kojima danas pišem. I ova nijansa sadrži shimmer ali nešto manje nego li Kissy face. Iako izrazito tamna nijansa i uz najsvijetliji ten kakav je i moj, odlično se slaže.


ROCK STAR je crvena nijansa sa definiitvno jakim narandžastim podtonom (na slikama se nažalost taj narandžasti podton ne vidi baš najbolje). Treba vam samo jedan mali detalj koji će vas isticati u masi? Onda definitivno to može biti ovaj ruž.


 Ukoliko ove tri nijanse nisu vaš izbor, bez brige jer Avon u ponudi ima mnoštvo drugih nijansi sa matt ili sjajnom završnicom. Regularna cijena ruževa je 14,00 KM. No kao i uvijek, Avon katalog ne prođe nikada bez odličnih akcija, pa svakako vrijedi sačekati kada i ovi ruževi budu povoljni i kupiti ih po super cijenama.




xoxo 

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe