ESSENCE/ KOLEKCIJA JESEN- ZIMA 2019/20

prosinca 11, 2019


Još uvijek mi je nevjerovatno da ćemo za malo manje od mjesec otvoriti vrata novoj godini, i to ne bilo kojoj nego 2020. Sjećam se kada sam još kao dijete čitala razne članke o nevjerovatnim stvarima koje ćemo imati u 2020. Letećih čuda po nebu nemamo, nismo pronašli lijek za sve bolesti, a ni kozmetika nije dosegla svoj vrhunac, jer i dalje starimo J No bez obzira na to, noviteti su svuda oko nas, i iz dana u dan nešto se novo kuha u radionici života. Iako šminka nije najvažnija stvar, priznajte da unosi dašak radosti u život svake žene. Trudeći se da svako malo doživimo taj dašak sreće i onaj slatki doživljaj iznenađenja, Essence iz sezone u sezone donosi novitete, koji najviše oduševe svojim izgledom, ali naravno i kvalitetom. Pa je tako i za prelaz sa 2019 na 2020 Essence uveo mnoštvo noviteta.


Definitivno prvi proizvod koji sam ugledala i koji me je što samim izgledom pakovanja, što  prelijepim nijansama, naprosto oborio s nogu.  I sada kada pogledam tu predivnu paleticu  ne mogu vjerovati da je riječ o Essence paleti. Epic Sunset naziv je ove prekrasne palete, a da li je riječ o pravom malom blagu Essence radionice ili se sve završava samo na njenom izgledu, pišem vam u narednom periodu. Jer ako ništa, bar zbog ljepote zaslužuje poseban post.


What the fake! maskara nova je članica obitelj "I need a miracle! volumizing & strengthening maskara". Novitet su dodatna najlonska vlakana uz pomoć kojih bi trebao biti osiguran dodatni volumen na trepavice. Kada čuje volumen, moj mozak naprosto počne da titra od uzbuđenja, tako da sam odmah probala i ovu maskaru. I zaista volumen je tu. Jedini problemčić jeste u tome, što se na mojim masnim kapcima maskara ponekad preslika i razlije. (cijena proizvoda je 7,35 KM)


Contouring duo palette – Čim sam ga ugledala pomislila sam da je ovo jedan od onih kako volim reći „to go“ proizvoda. Praktični je ovo mali dvojac uz pomoć kojeg ćete imati mogućnost uvijek konturirati lice, obzirom da stane u svaku torbicu. Dolazi u dvije nijanse, za svjetliju i tamniju kožu. (cijena proizvoda je 7,35 KM)
Noviteti stižu i u kategoriji highlightera i rumenila. Zamjena za "matt touch rumenilo" novo je  "the blush rumenilo". Mono rumenila dolaze u pet mat boja i jednom s bisernim završetkom, visoko su pigmentirana i lako se kombiniraju. (cijena proizvoda je 5,25 KM). Novitet za lice su i novi highlighteri koji dolaze u dvije nijanse (cijena proizvoda je 5,25 KM).



Hydrating + perfecting primer zahvaljujući vitamin kompleksu vlaži i njeguje kožu, a SPF 20 (koji je ne zaboravite potreban i zimi) štiti kožu od UV zraka. Primer dolazi u staklenoj bočici pa se lako može nanijeti dozirati zahvaljujući pipetom. Tekstura mu je lagana- vodenasto/gelasta i brzo se upija u kožu. Po mom mišljenju više će odgovarati osobama sa normalno do suhom kožom. (cijena proizvoda je 7,95 KM)


Perfect shine ruž za usne izuzetno je pigmentiran, istovremeno ugodan za nošenje i njegujući. Zahvaljujući kremasto-mekoj teksturi, lako se nanosi i ostavlja lijep sjaj, no na usnama se neće zadržati nakon jela, pa je potrebno ponovo ga nanijeti. Ima i jako bogate sastojke poput vitamina E i shea maslaca. Nisam sigurna u koliko nijansi dolazi, no ova koju ja imam je savršena! (cijena proizvoda je 6,35 KM)


        Novitet je i nova linija koja nosi naziv Crystal power u kojoj možete pronaći paletu sjena, paletu za lice( highlighteri i umenila), 6 metalik nijansi lakovi za nokte, te neobični colour changing ruž. No o proizvodima iz ove linije pišem vam u nekom narednom periodu.


Nadam se da će vas neki od ovih noviteta osvojiti i naći stalno mjesto u toaletnoj torbici.. Pišite mi jeste li probale neki od ovih proizvoda i da li su ispunili vaša očekivanja? Do narednog posta. Vaša M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe