AVON/ 5 IN ONE LASH GENIUS MASKARA

listopada 29, 2019


Parfem, ruž i maskara! Bio bi moj odgovor na pitanje koja su to tri dekorativna proizvoda bez kojih svaka žena ne smije biti. Zbog te činjenice, oduvijek sam tragala za najboljim proizvodima iz ovih kategorija. I mislim da je slična situacija kod većine žena. Bar što se maskare tiče, na sreću uvijek sam imala fine trepavice, koje je trebalo samo malo podići, dati im volumena i to je to. Iako izgleda kao da ne tražim ništa previše, ponekad je za mnoge maskare koje sam probala ovo bio itekako veliki izazov. 


Iako lično nisam taj tip, nije toliko neuobičajno da veći broj žena, ponekad u svom neseseru ima i dvije-tri maskare, koje kombinira kako bi dobile efekt koji žele (npr. jednu za volumen, a drugu za definiciju). Osluškujući potrebe žena, Avon je razvio Genus algoritam, uz pomoć kojeg su provjerili na hiljade komentara žena koje su preko komentara na internetu pokušale pronaći svoju savršenu maskaru. Zahvaljujući tome u Avon radionici stvorena je Avon 5 IN One Lash Genius maskara.

Iza samog naziva maskare 5 IN One Lash Genius krije se pet stavki:
- puni volumen
- savršena dužina
- dugotrajna podignutost
- precizna definicija i
- dramatična crna boja trepavica



Crna folija kojom je zapakovan proizvod kako bi bile sigurne da ga niko prije vas nije koristio, krije zlatno, po malo klasično pakovanje i 10 ml proizvoda. Maskara dolazi u dvije nijanse: Blackest Black (klasična tamno crna nijasan) i Black Brown (svjetlija braon nijansa za svijetliju put)
            Kada sam već kod izgleda, tu je i Smart Control četkica. Riječ je o nešto debljoj silikonskoj četkici sa elastičnim iglicama različite dužine koje bi trebale osigurati preciznost i ravnomjerno nanošenje formule, a tu je i „loptastim“ dodatkom na vrhu uz pomoć kojeg bi trebale doći i do najmanjih trepavica u kutu oka. Iskrena da budem ovaj dodatni dio na vrhu ne koristim, niti ću, naprosto mi nekako nije praktičan, a uz sve to na vrhu se uvijek nalazi i manji višak maskare, te s njim lako možete zeznuti sve što je do tada izgledalo fenomenalno.


           
I tekstura maskare je inovativna. Quick Glide Gel formula prožeta je izrazito crnim pigmentima za jak i dramatičan efekt, posebno ako je nanesete u dva sloja. Više od toga ne pokušavajte, niti je potrebno, samo možete dobiti efekt slijepljenih trepavica, i to isključivo vašom greškom, jer četkica kod maskara bi trebalo da uzme dovoljno proizvoda za jedan sloj. S toga se vodim da je drugi sloj, čisto eto malo da podebljate, dok bi treći bio pretjerivanje bez obzira o kojoj maskari je riječ.
Savršena dužina trepavica je prvo što sam primijetila prilikom nanošnja maskare. Moje trepavice bez problema digne na nivo obrva, dajući im, za mene, sasvim zadovoljavajući volumen, dužinu  i dosta intenzivnu crnu boju. Što se tiče dugotrajne podignutosti, tokom višesatnog nošenja maskare na poslu, nisam primijetila da su mi trepavice „spale“. Baš naprotiv, trepavice izgledaju podjednako nakon nanošenja i nekoliko sati poslije.
Lash Genius također je otporna na mrlje i vodu, pa i na vrućinu i toplinu. Lako i ravnomjerno se skida s lica i najobičnijim odstranjivačem šminke na vodenoj bazi. Bez sumnje oni uljni će dakako puno bolje odraditi posao. Ne preslikava se na kapke ni nakon 8 sati nošenja, pa čak ni onda kada kao ja imate izrazito masne kapke, što je za one koje muku muče sa ovim problemom izrazito važno kod maskare.
            I ono najvažnije kada je ova maskara u pitanju, ne sudite joj odmah po otvaranju, jer je ona jedna od onih maskara koja treba malo da upije kisika, „ostari“ i onda baš kao vino, postaje sve bolja i bolja. Dajte joj vremena, iznenaditi će vas!


            Sve u svemu, jedna maskara koja je vrijedna pažnje. Ukoliko bi ste me pitale koju Avon maskaru da probate onda bi bez sumnje moj trenutni izbor bila baš Lush Genius. Kažem trenutni, jer Avon svako malo iznenadi sa nekom svojom inovacijom, pa nikad ne znamo šta je slijedeće i koliko je bolje i razvijenije u odnosu na prethodno. U svakom slučaju dok čekamo novitete, možemo uživati u kvalitetu. 

Vaša ,M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe