HADA LABO TOKYO - recenzija 3 proizvoda

studenoga 19, 2020

Da je njega kože najbitnija stvar za ljepotu iste, nešto je što shvatite kroz godine. Ma koliko u mlađim danima mislili da imate lijepu kožu, nebrigu za nju duplo ćete naplatiti u starosti. Ljepota lica nije niti smije biti samo u lijepom make up-u, nego mnogo važnije u njezi koja će vam omogućiti minimalano nanošenje make up-a. Iako sve izgleda zaista prosto, stvarnost cijele beauty industrije dugo vremena opstajala je na pogrešnim standardima, puneći skin care različitim štetnim hemijskim sastojcima. No na kraju svijeta, tačnije u zemljama Dalekog istoka, dešava se sasvim suprotono. Porculansko lice, bez pora i bora, rekla bih kao u bebe- odlika je skoro svih žena istočnog dijela svijeta. Teško ćete raspoznati njihovu starosnu dob, a ako ih pitate koja je tajna te blistave mladalačke kože lica, dobiti ćete prost odgovor- njega.  Dok se zapadnjačka beauty industrija bazirala na usavršavanju make up proizvoda, na Istoku su fokus stavili na kvalitetne sastojke i pronašli idealne formule za njegu kože. 

Svijest o moći koreanske i japanske njege lica, postaje priča u našim krugovima tek od nedavno, i to dolaskom proizvoda iz ovog dijela svijeta na naše tržište. U Bosni i Hercegovini najviše će te takvih proizvoda pronaći na policama DM marketa i to marke poput IT's SKINS, MBeauty, a od nedavno i MISSHA. Iako sam ljubiteljica svih navedenih  moje prvo iskustvo sa  kozmetikom dalekog Istoka, počinje upravo sa proizvodima od HADA LABO TOKYO o kojima vam danas i pišem. 

Hada Labo Tokyo jedan je od najprodavaniji japanski brend za njegu kože. Filozofija ovog brenda počiva na ideji da bi proizvodi trebali raditi u harmoniji sa našom kožom. Tajna  popularnosti i uspjeha ovog brenda nalazi se u  jedinstvenoj inovaciji Super Hyaluronic acid  formuli, odnosno o mješavini više vrsta hijaluronske kiseline koja prodirući  i u najdublje slojeve, pa na taj način koži nudi dva puta više hidratacije. Proizvodi ovog brenda namijenjeni su svim tipovima kože. U sastavu nećete pronaći  mineralna ulja,boje i umjetne mirise. Iako izvorno japanski brend, nemojte da vas zbuni što piše na pakovanju da se proizvodi u Poljskoj, jer unatoč tome receptura je izvorna japanska (osim par sastojaka koji su zbog restrikcija EU izbačeni iz sastava). 

Hada Laba Tokyo Super Hydrator losiona

Proizvod koji je od prvog korištenja pa sve do danas uvršten u moju malu grupu proizvoda za svakodnevnu njegu, s kojim počinjem i završavam svaki dana- Hada Labo Tokyo Super Hydrator losion za lice. Onako na prvu rekli bi jako neobičan proizvod, koji zbog svog naziva nameće pitanje, kada i kako ga koristiti.  No krenimo redom. 

Zanimiljiva  činjenica prati ovaj proizvod (naznačena je čak i na pakovanju) , a to je da se bočica ovog losiona u Japanu proda svake dvije sekunde. Tolika popularan sigurno nije bez razloga, pogotovo na takvom tržištu koje obiluje vjerujem odličnim proizvodima za njegu lica.

Loson ima, pa rekla bih, vodenkasto gelastu strukturu, bez mirisa i boja.  Osim toga ne sadrži parabene i mineralna ulja. Izrazito je lagana na licu, pa nakon nanošenja brzo i potpuno se upija u kožu ne ostavljajući tragove. Ako bih ga trebala opisati u dvije riječi rekla bih: ekspresna hidratacija. Osim hidratacije koži daje osjećaj svježine koji odlično prija nakon "isušujućih" sredstava za skidanje šminke i umivanje lica. I tu dolazimo do dijela kada se ovaj proizvod koristi. Kada pričamo o noćnoj njezi lica, ovaj losion bi trebao biti treći ili četvrti korak u njezi vašeg lica. Nanosi se nakon čišćenja/umivanja lica i tonika, a kao prvi proizvod za hidrataciju kože. Nakon losiona, stavljate kremu za lice. Međutim ako ste ponekad lijeni ili zaboravite staviti kremu, koža će vam to i oprostiti jer hidratacija koja dolazi od ovog losiona sasvim je dovoljna (osim ako vam koža nije izrazito suha i ako to radite svaku noć). 

Osim u noćnoj njezi proizvod je ovo koji možete koristiti i po nekoliko puta na dan, ako osjetite da je vašoj koži potrebna hidratacija. Nerijetko ga ujutro stavim i kao podlogu prije nanošenja pudera, kako bi mi zaštitio kožu i pružio cjelodnevnu hidrataciju. Dovoljno je lagan da se fino upije u moje inače masno lice, pa neće uzrokovati dodatni efekt masne kože. 

Svježa i blistava koža, dosta mekano lice, umanjeno crvenilo lica, ali i obnova kože na mjestima gdje je ostatak neke bobuljice ako ste kojim slučajem bili nestrpljivi pa ih dirali, kao i smanjeno perutanje (naročito suhe kože), samo su neki od benefita ovog proizvoda koje ćete najviše  osjetiti nakon dugoročnog korištenja. Proizvod je ovo za svako godišnje doba, jer koža hidrataciju, baš kao i tijelo treba svaki dan. Meni zasigurno jedan od omiljenijih proizvoda koji sam do sada imala priliku probati. (Cijena proizvoda je 33,25 KM i često bude na akciji po cijeni o oko 25 KM)

Hada Labo Tokyo Skin-plumping gel-kreme

Moju noćnu njegu završavam sa Hada Labo Tokyo Skin-plumping gel kremom. Prekrasno pakovanje, luksuzno izgleda, krije još lukuzniju gel-kremu. Iako je koristim u noćnoj njezi, ovo je krema namijenjena i za jutarnju i za noćnu njegu. 

Baš kao i već pomenutom losionu, glavni cilj i ovog proizvoda jeste hidratacija bazirana na superhijauluronskom kompleksu. No iako na prvu djeluju kao dva ista proizvoda, razlika postoji. Dok je losion samo prvi korak hidratacije kože, gel krema osim dodatne  hidratacije sadrži i svima nam dobro poznati kolagen, ciramide zadužene za smanjenje gubitka vode, kao i arginine koji pospješuju proces obnove i rasta ćelija. Prava mala bombica za njegu lica. 

Bez sumnje razlika je i u teksturi ova dva proizvoda. Dok je losion vodenastiji, krema je prava gelasta, ali i dalje lako razmaziva. Nakon što je nanesete na lice koža će u trenu upiti kremu, formirajući tanki zaista blago ljepljivi zaštitni sloj na koži, koji niti malo nije mastan, a uloga mu je da preko dana i noći hraniti kožu, štiti je i dati svu potrebnu hidrataciju. Iako iz ovog opisa djeluje da je riječ o "teškoj" kremi, stvarnost je baš suprotna. Nakon što je nanesete dobijate instant osjećaj svježine, koža ima prostora da diše (niste je opteretili), i definitivno je ne bih razdvajala na zimsku/ljetnu jer koži prija u svako godišnje doba. Iako po meni losion pruža dosta hidratacije, lice će vam dugoročno biti zahvalno na dodatnoj hidrataciji koja dolazi iz ove kreme. Ne zaboravite zahvalnost lica, znači njegovano i čisto lice koje ne poznaje godine. 


Hada Labo Tokyo maska za lice

Iako sam propustila uslikati njihovu sheet masku za lice, to ne znači da je nisam probala. Cjenovno  je  malo skuplja (oko 5km) u odnosu na recimo, podjednako dobre, maske od MBeauty (cijena oko 3,5 KM). Razlika je i u nešto jačoj hidrataciji koju pruža ova maskica u odnosu na sve druge koje sam do sada probala. Idealna je za one najhladnije dane kada vam kožu isuši oštri hladni zrak ili pak u ljetnom periodu kada je svakako potrebno dosta hidratacije kako bi se koža oporavila od jakog sunca. Baš kao i svi drugi proizvodi za hidrataciju, i ova maskica odgovara svim tipovima kože. Tkanina ili sheet obilno je natopljena serumom Ne ostavlja ljepljivi osjećaj na koži. 


Hada Labo Tokyo brend je uz koji sam otkrila važnost i snagu hidratacije kože. Iamo ima dosta širok asortiman proizvoda, u našoj državi još uvijek je dostupan samo manji broj. Obzirom na kvalitet i ljubav koju sam stvorila prema ovim proizvodima koristeći ih već slobodno mogu reći duži period, stvaraju u meni želju i za probavanjem ostalih proizvoda ovog brenda. A vi ukoliko niste do sada probali nešto od ovog brenda, imate moju topu preporuku i iskreno se nadam da će i vaše iskustvo biti pozitivno, a koža prirodna, svježa i mladolika.  

*Recenzija nije sponzorisana, niti je proizvođač na bilo koji način učestvovao u pisanju ovog posta. Proizvodi su kupljeni od strane autora bloga, Sve napisana u postu je lično iskustvo i mišljenje autora i ne mora značiti da će se efekt proizvoda na svakoga isto odraziti. Cijene proizvoda prikazana je u trenutku pisanja posta i ista može biti promijenjena.


You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe