JUTARNJA I NOĆNA NJEGA LICA 2021.g.

svibnja 07, 2021

S godinama sjaj, maštovitost i zaigranost bojama i dekorativnom kozmetikom zamijenite njegom kože. Taj proces dođe tako spontano, iznenada i vjerujte mi niste ni svjesni kako, ali vaš toaletni stolić postaje potpuno drugačiji, ispunjen mnoštvom raznih bočica, kremica, ulja i drugih mazalica. I nije to toliko vezano za borice i izraženije porice koje su se počele ili već pojavile na vašem licu, koliko ta potreba da njegujete svoje tijelo, jer shvatite da je ono vaše i da se niko drugi o njemu ne može brinuti osim vas. Sada u 30tim žalim što nisam više vremena posvetila i novaca izdvojila za njegu kože, nego li za prividni sjaj koji se obriše u par poteza. No bilo kako bilo, danas vam pišem post koji je već jako dugo u pripremi (toliko da sam neke proizvode i potrošila te zamijenila novim), a riječ je o proizvodima koje koristim za njegu moje masne kože. Osim što mi je koža izrazito masna, imam izražene pore, a ponekad mi se pojave i jake upalne akne.  Iako u principu više vremena za njegu kože posvetim navečer, volim bar malim dijelom to učiniti i ujutro. No krenimo redom. 


AFTODITA MICELLARA VODA 

Upravo je prvi proizvod o kojem danas pišem taj koji skida sav sjaja maloprije pomenute dekorativne kozmetike i to u par poteza. Micelarna voda moj je prvi korak u njezi kože ili bolje reći pripremni korak za njegu kože. Iako ima raznih teorija oko toga treba li koristiti micelarnu ili ne, ja je već duži niz godina smatram sastavnim dijelom njege i mojoj koži definitivno odgovara. Često probavam nove, no jednoj se uvijek vraćam, a riječ je o Afrodita micelarnoj vodi. Ima dosta kompaktnije pakovanje od drugih micelarnih, sadrži probiotik tehnologiju i namijenjena je svim tipovima kože. Mirisi joj je dosta neutralan/blag i vjerujem da će prijati svima.  Zaista lijepo očisti i onu nešto težu šminku i koži da svježinu. Iako se nakon nje odmah idem umiti, moram priznati da da lijep mekan osjećaj na koži i ona najvažnije ne isušuje je niti zateže. Iako je mala razlika između micelarnih moram priznati da je ova moja mezimica, naročito jer mi ne izaziva crvenilo, upale i zatezanje kože, a odlično obavi posao. 


COLLISTAR DVOFAZNI ODRTRANJIVAČ 

Za sve one teške dekorativne proizvode, za koje je micelarna preblaga (iako takvih nemam zaista puno) uvijek pri ruci imam i dvofazni odstranjivač šminke. Najčešći slučaj kada posežem za ovim proizvodom jeste u ljetnim danima, kada se više koristi vodootporna šminka, a za čije skidanje jasno je voda ne pomaže, pa se moramo osloniti na ulja. Manje više svi ti uljni odstranjivači odraditi će svoj posao, no ukoliko želite nešto jače sredstvo sa kojim je minimalno "trljanje" po području sa kojeg želite skinuti tešku šminku onda moju toplu preporuku imate za Collistar dvofazni odstranjivač. Potrebno je sredstvo staviti na blaznicu, a zatim na područje sa kojeg odstranjujete šminku, zadržati 5 do 10 sekundi i u dva tri poteza šminka će u potpunosti biti skinuta. 

CLINIQUE TAKE THE DAY OFF 

U vrijeme fotografisanja proizvoda iz današnjeg posta, bila sam u testnoj fazi isprobavanja Clinique take the day off, a prije par dana sam ga i potrošila. Naše druženje se definitivno tu i završava. Iako sam čula mnogo pozitivnih recenzija o ovom proizvodu samo u "balm" verziji, ja sam ipak uzela "tečni" i čini mi se baš tu napravila grešku. Koristila sam ga na sve moguće načine, samostalno na blaznicu, pa direktno nanosila na lice, zatima miješala s vodom, no kako god uradila nisam bila u potpunosti zadovoljna. Izazivao mi je dosta nereda u kupatilu (a čini mi se i po licu). pa iz tog razloga smatram da je verzija u balzamu mnogo bolja. Ponekad se dešavalo da mi na pojedinim dijelovima nije u potpunosti skinuo ostatke šminke iako sam prije toga koristila i micelarnu. Miris mu je ugodan, dosta sporo se troši, ne zateže kožu, niti ostavlja isuviše mastan trag na koži, što smatram pozitivnom stranom ovog proizvoda zbog kojih mi je još uvijek na wish listi balzam verzija.   


IT'S SKIN HAVE A EGGSHELL 

Najvažnijim korakom kada je u pitanju čisto lice uvijek sam smatrala umivalicu za lice. Bez nje moj dan ne počinje niti završava. Naprosto mi je nevjerovatno da se neko može osloniti samo na micelarnu ili mlijeko za čišćenje lica i smatrati da ga je time dovoljno očistio. Obzirom da već dugo vremena u noćnoj njezi koristim naredni proizvod o kojem ću vam pisati, jutarnja njega mi ostavlja dovoljno prostora da isprobam i nove umivalice. Tako je trenutno moj odabir pao na koreanski brend IT'S SKIN i njegovu have a eggshell  umivalicu. Dosta je blaga, lagane kremaste teksture, baš kakva mi treba u jutarnjoj njezi. Zbog ovog "eggshell" može vam se učiniti da je miris neprijatan, međutim miris iako je pomalo hemijski, zaista dosta blag, ali nimalo neprijatan. Umivalicu imate i u varijanti sa narandžinom korom. Lijepo se nanosi na lice i lako ispire. Probala sam s njime odstraniti i preostali dio kozmetike i bila dosta zadovoljna i u tom pogledu. Cijena je također pristupačna pa bi mogao privući pažnju i mlađim i starijim damama.


 SKINTEGRA AMPHIBIAN

Moj favorit favorita, umivalica koja nema zamjene kada je moja noćna njega kože u pitanju i nosi najneobičnije ime koje sam do sada u svijetu preparativne kozmetike čula - Amphibian ili kako mu mnogi od nas vole tepati "Phibi". Bezbroj puta sam ga preporučila mnogima i do sada su svi bili oduševljeni. Vodenasto gelaste teksture je, koja se u doticaju s vodom pretvara u blagu lijepu pjenu. U isti mah i dovoljno blag za kožu (ne zateže niti isušuje) i dovoljno snažan ( ublažava crvenilo i čini kožu ujednačenom). Definitivno proizvod koji zaslužuje puno dužu recenziju, pa je i očekujte. A za sve one koji ne znaju Skintegra nam dolazi iz Hrvatske i pored Amphibiana u ponudi imaju još dosta sjajnih proizvoda, o kojima ću također uskoro da vam pišem (samo da ih još malo testiram). I da sjajna vijest je da je Skintegra od nedavno stigla i na tržište BIH (možete je naći u bolje opremljenim apotekama)


ORIGINS A PERFECT WORLD

Nakon svih proizvoda čija je primarna uloga čišćenje lica, najzad dolazimo i do  proizvoda čija je uloga pripremanje kože za njegu- njegovo visočanstvo tonik. Ako mene pitate koji tonik smatram perfektnim, onda bi bez razmišljanja uvijek rekla Perfect World od Origins. Interesantno je da me u početku nije dojmio, no kako je vrijeme prolazilo tako je i ljubav rasla. i narasla toliko da mi je sada njega koze nezamisliva bez njega. Prema sastavu odgovara svim tipovima kože. A o njemu sam već i pisala na blogu, pa detaljniji opis možete pročitati ovdje. Sve u svemu sjajan je ovo proizvod za dodatnu čistoću kože i dozu hidratacije koji koristim sve do danas.


SKINTEGRA NECTAR 

Drugi mnogo voljeni i u litrima postrošeni proizvod od Skintegre jeste Nektar. Iz Skintegre ga svrstavaju u hidratantnu esenciju za revitalizaciju umorne i dehidrirane kože s prvim znakovima starenja. Nektar i Origins smatram nečim između tonika i esencije, a razlika je samo u tome što za Nektarom više posežem u jutarnjoj njezi, no ljubav između ova dva proizvoda podjednako je ista. Također obzirom da je riječ o proizvodu sa prskalicom, koja je btw odlična, često ga koristim i u dnevnoj varijanti kada mi je potrebno samo malo dodatne svježine na licu. Suši se dosta brzo i ne ostavlja mastan niti ljepljiv trag na licu. I zaista umiruje kožu.

AVON GOLDEN MUSHROOM

U principu maske za lice toliko često mijenjam tako da u mom rutini njege kože ne postoji niti jedna koja je u stalnoj postavi. U vrijeme kada sam pravila fotografije za ovaj post baš sam bila pred kraj korištenja Avon golden mushroom maskice za lice i moram priznati da sam je bila jako zavoljela. Riječ je o maskici koja dolazi sa koreanskog tržišta Iako namijenjena kao "sleep mask" zbog silikona u njoj ja sam ipak preferirala nanositi je na lice na svega 15-20 minuta, a zatim je lagano isprati. Odlično je radila posao hidratacije, naročito na mjestima na kojima je bila akna, gdje je koža dosta oštećena i isušena. Ponekad bih nakon nanošenja svih proizvoda za njegu, uzela malo ove maskice i stavljala je baš na mjesto akne, i već ujutro vidjela rezultat, gdje je koža smirenija i crvenilo dosta manje. U zadnje vrijeme je ne viđam u Avon katalozima, no ako se opet vrati imate moju topli preporuku. 


HADA LABO TOKYO LOTION i SKIN PLUMPING GEL KREMA

O mojoj naklonjenosti ka proizvodima koji nam dolaze iz Dalekog istoka da se naslutiti već kroz čitanje ovog posta. Simbol njegovane kože su upravo dame sa ovog kraja svijeta. Japanski brend Hada Labo Tokyo već duže vremena je našao mjesto na mom toaletnom stolu, a naročito moja naklonost ide prema njihovom losionu. Dosta lagana tekstura, koja se brzo upija vjerujem da će odgovarati svakom tipu kože. Rekla bih da ova dva proizvoda zajedno čine pravu dozu hidratacije. Detaljnije o ovim proizvodima možete pročitati  ovdje.

I za sve ljubitelje Hada Labo proizvoda, u drogerije je stigla i nova "zlatna" linija, kao i linija namijenjena za njegu muške kože. Pa ako tražite idealan poklon za svog muskarca, zavirite i na police ovog brenda. 


AVON ANEW PLATINUM INSTANT EYE SMOOTHER

Biti ću potpuno otvorena pa reći da i nisam neko ko puno vodi računa o posebnoj njezi okoloočnog područja. Iako sam svjesna da je to jedan od najosjetljivijih dijelova kada je lice u pitanju, preferiram stavljati i na taj dio sve proizvode koje koristim i na ostatku lica, naročito ako je riječ o hidratantnim proizvodima. No jedan zanimljiv proizvod za to područje našao je mjesto na mom toaletnom stolići. Iako nije u svakodnevnoj upotrebi to ne znači da nisam zadovoljna istim, a riječ je o Platinum Instant eye smoother koji nam dolazi iz dobro poznate kolekcije Avon Anew. Riječ je o proizvodu kojem primarna uloga nije njega, nego zaglađivanje "kesica" ispod očiju, pa je s toga pogodan više za jutarnju njegu. I o ovom proizvodu ste već mogli čitati na blogu, a za vas koje niste post ćete pronaći ovdje.


LA ROCHE-POSAY kod mene poznat kao trio fantastiko. Na početku posta sam napisala kako imam izrazito masno lice, sklono nepravilnostima i upalnim aknama. Za sve te dana kada moje lice izgubi kontrolu, bez razmišljanja u njegu odmah ubacujem proizvode brenda La roche posay. Umivalica za lice iz linije Effalcar potpomogne kontrolisanju prekomjernog lučenja sebuma, a ujedno i djeluje na upalne procese. Svakako najvažniji proizvod za akne je Effaclar duo + krema za lice, koja dosta isuši i umiri upalni proces, pa je s toga najčešće i stavljam direktno na aknu izbjegavajući ostatak lica (kako ga ne bi dodatno dehidrirala). O ova dva proizvoda čak sam i pisala post još 2015.g. kada su imali nešto drugačije pakovanje :). I taj post možete pronaći ovdje



A kao posebni ljubimac, naročito u ljetnim danima kada mi je osim njege kože potrebno i malo osvježenja, tu je Serozinc. Lagana vodica, sa odličnom prskalicom, ravnomjerno će se nanijeti na lice, dati mu instant osvježenje, hidrataciju, ali i umiriti nadraženu kožu. 


I to bi bilo to za ovaj put. Obzirom da se koža lica brzo može navići na neki proizvod i samim time umanjiti njegovu učinkovitost, preporučujem da se ponekad izađe iz standardne rutine i koži omogući i neki novi proizvod, pa makar to bila i neka super sheet maskica za lice. I zapamtite njega kože uvijek mora biti ispred dekorative ukoliko želite imati lijepu kožu koja će se snažno moći odupirati procesu starenja. 

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe