NOVEXPERT/ THE REPULP GEL osvježenje za lice

prosinca 15, 2023

Novexpert više nije novi brend  na našem tržištu, kako je bio kada sam prvi puta pisala o njihovoj Trio Zinc kolekciji na ovom blogu (link ovdje), jer više od dvije godine njihovog postojanja na našem tržištu bilo je sasvim dovoljno da se upoznamo sa bar jednim dijelom njihovog asortimana. A ukoliko do sada niste probali nešto od ovog franacuskog brenda toplo vam preporučujem da tu grešku ispravite, jer riječ je o brendu iza kojeg stoji jedna mala vojska znanstvenika koja svojom stručnošću, znanjem i iskustvom razvija prave male inovativne formule za njegu lica. Možda će baš proizvod o kojem vam danas pišem biti pokretač da kupite svoj prvi Novexpert proizvod ili dopunite kolekciju koju imate do sada, jer The repulp gel jeste proizvod koji sam dugo vremena testirala i napokon se odlučila pisati vam recenziju o njemu, a mogao bih odgovarati velikoj većini. 



The Repulp gel namijenjen je za normalnu do masnu kožu lica, te se nanosi kružnim pokretima na lice i vrat ujutro i navečer. U jutarnjoj njezi potrebno je da ostavite gel 5 minuta na koži prije nenošenja make-upa kako bi prodro duboko u kožu i samim time izbjegnete stvaranje grudvica prilikom nanošenja pudera ili drugih kremastih sredstava. Kada je u pitanju noćna njega, nakon pranja i toniranja lica nanesite ga kao klasičnu kremu i to je to. Ja poslije ovog gela nisam koristila neke dodatne kreme jer sa ovim gelom sam dobivala ono što od noćne kreme i očekujem a to je hidratacija i anti aging efekt. Prije svega moram da kažem da se The Repulp gel odlično slaže sa već pomenutom Trio Zinc linijom za njegu pogotovo ukoliko imate kombinovano do masnu kožu lica, tako da je idealan za nanošenje nakon  Trio Zinc mista ili vodice u spreju.

Učinkovita morska trava i ostali aktivni sastojci podstiču proizvodnju kolagena za spektakularan učinak kod opuštanja kože lica i trenutni učinak popunjavanja bora što je složit ćete se samnom prijeko potrebno nakon cjelodnevnog nošenja teškog make up-a.  

Što se tiče teksture iz samog naziva jasno vam je da je riječ o pravoj gelastoj teksturi, laganoj, lako razmazivoj, ali ujedno ima i moć brzo upijanja u kožu. Iz Novexpert imali su za cilj razviti kremu sa visokim sadržajem hijaluronske kiseline. No to i nije baš tako lako, jer zbog visoke koncentracije hijalurona teksture takvih krema  toliko su ljepljive da čak ni silikoni u sastavu ne mogu pomoći. A sve i da mogu, Novexpert ne koristi silikone u svojim proizvodima i to je zaista potrebno naglasiti i pohvaliti. No da u savremenom vremenu malo šta da je nemoguće dokazuje i ova krema, jer su znanstvenici uspjeli i poslije kako navode 396 pokušaja napokon kreirali savršenu teksturu kreme s baršunastim učinkom zaglađivanja, a  rezultat je čvrsta, zategnuta i glatka koža već nakon prve primjene i to bez ikakvog traga ljepljivoj teksturi. I zaista ma koliko gelaste teksture znaju biti ljepljive kod ove taj osjećaj apsolutno odsutvuje.  

Ovo je proizvod sa 100% prirodnim sastojcima, hipoalergeni, sa visokom koncentraciom aktivnih sastojaka (čak 24%) koje su formulirali liječnici, pogodna za vegane, te nema kontraindikacije za trudnice i dojilje.


Kada je sastav u pitanju čak 61% čini voda koju ću oduvijek i zauvijek samatrati najboljim oblikom hidratacije kože (pogotovo ako je unosimo redovno i svakodnevno), zatim je tu već pomenuta visoka koncentracija aktivnih sastojaka koji čine 24 % gela (Ekstrakt alge alaria esculent kao booster kolagena i hijaluronske kiseline, sok lista aloe barbadensis, Biosaharid guma koja ima anti-age i umirujuće dejstvo (biotehnologija), ekstrakt Guggula, Glicerin, ekstrakt laminaria ochroleuca za anti age učinak, natrij hijaluronat kao hijaluronska kiselina, tokoferol za antioksidans, trehaloza), te stabilizatori koji čine 15% sastava (Arginin, Bentonit, Butilen glikol, Kaprilni triglicerid, limunska kiselina, gliceril kaprilat, Lauroil lizin, Parfem, Skleritrij guma, Ksantan guma).

  • Sumirajući sve gore navedeno, mogu samo da kažem da je ovo proizvod vrijedan pažnje koji svakako ostaje još neko vrijeme u mojoj redovnoj njezi lica. Neću vas lagati ja nisam neko ko polaže veliku pažnju na jutarnju njegu, ali zato svo to vrijeme posvetim u noćnoj njezi i tu mi baš prija. Cijena proizvoda i nije mala, vjerujem da nju diktiraju i sami prirodni sastojci, kreće se oko 80 KM (oko 40 eura) no u apotekama često znaju biti akcije pa vjerujem da ga možete pronaći i po 20-30% nižoj cijeni. 



  • *Sve fotografije na ovom postu lično su vlasništvo autora bloga Make up Judge, i bilo kakvo kopiranje i korištenje istih nije dozvoljeno bez dozvole vlasnika. 
  • You Might Also Like

    0 komentari

    Hvala na posjeti!!

    Subscribe