SKINOLOGY/ OIL CONTROL linija za njegu masne kože

siječnja 12, 2024

Nedavno sam kroz Instagram (story i feed) predstavila jedan brend koji nije dostupan kod nas u Bosni i Hercegovini.. A sada malo obrnuta situacija, pišem vam o dva proizvoda a ujedno i predstavljam brend koji je tek prije par mjeseci pokucao na vrata i ušao na malo tržište naše zemlje. Nije ovo svjetski brend, ali mogla bih komotno reći da je riječ o domaćem brendu, jer Skinology dolazi iz susjedne nam Srbije. Biti će on čini mi se i svjetski samo dok dobar glas o njemu dođe do vrata svih nas skin care zaljubljenika. Skinology predstavlja liniju preparata za čišćenje i njegu lica, vrata i dekoltea. Svojim proizvodima nastoje da kvalitetna profesionalna njega kože bude dostupna i da postane dio svakodnevne njege lica svih nas. Njihovi proizvodi sadrže visokokvalitetne aktivne sastojke u većim koncentracijama koji garantuju efikasnost. Iz Skinology obećavaju da za svaki vaš tip kože i svako stanje imaju rješenje, samo treba da odaberete pravu liniju njege za vas. I ja se s time slažem. Bez proizvoda koji su namijenjeni tvojoj koži lica, koji ciljano svojim sastojcima rade na rješavanju problema na koži i ujedno je regenerišu, obnavljaju i hidriraju, nema zdrave i lijepe kože. Svakako navika svakodnevne njege je ključna jer koža ne poznaje kampanjski sistem, dana ću pa sutra neću. Traži upornost i svakodnevno korištenje za prave rezultate.


Od onih sam što imaju izrazito masnu kožu lica i vremenom sam naučila da je baš takvu zavolim, njegujem na pravi način pa mi svaki put kada mijenjam proizvode problem predstavlja taj prelazni period dok se ne upoznam sa proizvodom, odredimo tačno doziranje i tek poslije toga procesa uživanje u njezi počinje. Tako je bilo i ovoga puta.

Logičan izbor za moju kožu bila je linija za njegu masne kože lica koja nosi naziv Oil control, a prvi proizvod koji sam probala i  uvela u svoju njegu kože jeste maska za lice na bazi aktivnog ugljena i kamilice. Klasična je ovo maska za lice i moram priznati jedan podsjetnik na stara dobra vremena, obzirom da sam već duže vrijeme oslanjala se na sheet maskice pa sam i zaboravila šta znači imati u svojoj rutini jednu konkretnu masku koju mogu nanijeti kada god poželim, a to biva najčešće dva do tri puta sedmično.
Maska dolazi u tubi od mekane plastike, ali sa dosta čvrstim čepom pa nema straha od rasipanja proizvoda. I sam dizajn je po mom ukusu, minimalistički, svedeno. Tubica sadrži 100ml proizvoda koji bi trebao biti dovoljan za nekih 10-15 nanošenja zavisno od količine koju nanosite. Ja sam u početku nanosila dosta proizvoda, da bih vremenom shvatila da nije stvar u količini koju ja nanesem nego u sastojcima koji proizvod ima u sebi, pa sam količinu samim time i dosta smanjila. Sada je nanosima u tankom sloju na cijelo lice i vrat.


Obzirom da je riječ o maski za lice s aktivnim ugljenom mene crna boja proizvoda nije iznenadila, pa nemojte ni vas da iznenadi. Iako djeluje da bi skidanje ove maske moglo izazvati dosta nereda, to u principu i nije baš tako. Ja je skidam pomoću pamučnog višenamjenskih tufera/blaznice no ako ga nemate sasvim ok je da postupak skidanja uradite i kružnim pokretima ruke uz malu pomoć tople vode.
Masku je potrebno držati 15-20 min na koži kako bi se skroz osušila na licu, a samim time i njeni sastojci apsorbovali nečistoće i višak sebuma. Osim što otklanja sebum i na taj način čisti kožu, uz pomoć hidratantnog kompleksa (ekstrakta krastavca, kamilice, pantenola i kantonima) ostavlja kožu nahranjenom, mekanom na dodir. Moram naglasiti i prelijepi opuštajući miris maske koji me toliko oduševio da bih je samo zbog njega mogla nositi na koži i duže nego što piše u uputstvu.
Bez puno pretjerivanja, mogu reći da je riječ o jako dobroj maski za lice koja odlično obavi posao, i pripremi kožu lica za dalju njegu. Ja nastavljam sa uživanjem u njoj, a vama svakako dajem preporuku da je i vi probate.



A sada prelazim na drugi proizvod koji sam probala iz iste linije, a riječ je o hidratantnoj kremi za lice sa bogatim hranjivim sastojcima poput hijaluronske kiseline, ši puterom, biljnim uljem badema i jojobe, sa dodatkom alantoina i pantenola koji omogućavaju izuzetnu hidrataciju, regeneraciju, a ujedno i hrane kožu. Idealna kao zadnji korak u njezi, nakon nešto jačih preparata koje smo prije nje stavili na kožu.
Krema dolazi u pomalo običnoj plastičnoj kutiji, sa aluminijskim zaštitnim slojem, ali i tankim plastičnim poklopcem, što daje duplu zaštitu od isušivanja i bakterija. Tekstura kreme je lagana, skoro pa gelasta, što omogućava lako razmazivanje, ali i brzom upijanju u kožu. Nakon nanošenja kreme na koži ćete samo prilikom dodira osjetiti neki tanki sloj, koji nije uopšte težak, mastan niti ljepljiv. Miris kreme je dosta neutralan, skoro pa da ga i nema, tako da vjerujem da bar u tom dijelu odgovarati skoro svima.


Eh sad što se tiče moje rutine primjene. U početku sam je koristila i kao dnevnu i kao noćnu kremu za lice. No vremenom sam shvatila da mi najviše prija kada je nanesem nakon čišćenja lica od šminke kada dođem kući s posla, što bi značilo u nekim poslijepodnevnim satima, pa je opet nanesem navečer na kožu kada završim svoj full skin care. Uz pomoć ove kreme ranice od akni uspješni sam eliminisala kroz nekoliko dana i tu me je osvojila. Iako je inače nanosima u tankom sloju, na mjestima gdje vidim nepravilnosti ili mi je potrebna dodatna njega onda stavim nešto malo deblji sloj koji pustim da se polako upija u kožu.
Iako sam na samom početku pronalazila način kako da zavolim ovu kremu, ta borba je sada jedna pozitivna ljubav moje kože prema ovoj kremu, a što se ogleda u lijepo nahranjenoj koži koja ne izaziva dodatne masnoće. Nije ovo krema koja će vas na neki čaroban način riješiti masne kože ili viška sebuma. Ovo je krema koja ustvari daje potrebnu hidrataciju i masnoj koži lica, ali u isto vrijeme zahvaljujući laganoj teksturi ostavlja prostora porama da dišu. Baš kako na početku rekoh, kada znate kako na pravi način njegovati svoj tip kože, onda ćete je i zavoljeti.


Prvi susret sa Skinology brendom prošao je i više nego odlično, a ja sam već na prvu dobila svoje favorite i proizvode koje rado koristim u trenutnoj njezi lica.  Asortiman je dosta velik, pa druženje sa ovim brendom nastavljamo i isprobavanjem nekih drugih proizvoda, o čemu ću vam svakako pisati.

*Sve fotografije na ovom postu lično su vlasništvo autora bloga Make up Judge, i bilo kakvo kopiranje i korištenje istih nije dozvoljeno bez dozvole vlasnika. 

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe