NEW IN #5

studenoga 05, 2014

Drage moje, nisam vam pisala duže nego uobičajeno, a razlog toga je moj rođendan i par dana poslije njega koje sam željela provesti uz meni bliske osobe, lijepim sunčanim jesenjim danima. Malo tog vremena sam odvojila i za slikanje proizvoda o kojima ću uskoro pisati. No da se ja vratim današnjem postu. Ako izuzmem u obzir to da je new in #4 bio cijeli sastavljen od poklona (post ovdje), onda moram da priznam da ovu vrstu posta nisam pisala jako dugo, malo više od dva mjeseca, ali i nisam puno kupovala za sebe, više sam darivala drugima :). Kada sam krenula da pišem nisam mogla da se sjetim šta sam sve to kupovala, pa od sada mijenjam taktiku i odmah u rokovnik pravim new in listu u koju ću d
opisivati nove stvari :)

Pa da vam i otkrijem koji su se to proizvodi našli na ovoj listi  :)

Prvi na listi je Schauma šampon. Mama ga je kupila od neke tete koja prodaje orginal robu iz Njemačke, još ga nisam otvorila, tako da nikakve dojmove ne mogu da kažem. Balea gel za tuširanje, iz LE kolekcije nisam mogla da ne kupim, zaista divno miriše i ne sumnjam da ću ga potrošiti do kraja. Pantene masku za kosu sam kupila prije nešto više od mjesec dana. Namijenjena je za masnu i tanku kosu. Moja jeste masna, al tanka još uvijek nije, međutim zbog jačeg opadanja kose u posljednje vrijeme, odlučila sam se da je isprobam. Dojmovi još moraju da se slegnu, ali svakako ubrzo pišem o njoj. 

U prošlom new in postu imala sam mnoštvo lakova za nokte na listi, tako da sam poslije toga jednostavno odlučila da prestanem kupovati lakove bar na kratko i u toj namjeri uspjela. Međutim stigao je zimski period i meni sada zaista fali malo umjerenijih nijansi tako da ću uskoro kupiti ili naručiti po neki :) Dakle od asortimana noktiju, jedino sam kupila ove L'orela umjetne noktiće, kod jedne drage djevojke na fb koja ih je prodavala jako povoljno. Mercatorov hvaljeni uljni odstranjivač za nokte, uspjela sam da nađem u jednoj prodavnici i to dan prije nego li će i tu biti povučeni iz prodaje :(. Sa ovom bočicom morati ću baš biti štedljiva, šteta..

O Balea losionu poslije brijanja ste mogle čitati ovdje, i u principu još uvijek sam istog mišljenja. Zaista ne razumijem zbog čega su stavili ovako velike količine alkohola u proizvod, ali dobro šta je tu je. No+Vello emulziju sam spominjala u ovom postu, a u skorije vrijeme ću vam pisati i o mom iskustvu sa fotoepilacijom i kako mi je ova emulzija pomogla u tome.

Vjerujem da je dosta vas do sada kupilo famozne Baby Lips balzame za usne, ukoliko niste moji dojmovi su ovdje. Mogu slobodno za sebe da kažem da sam veliki obožavatelj Golden Rose velvet matte ruževa za usne, a ovoj 12ici nisam mogla odoljeti, idealna mi je za ove jesenje dane i često je stavljam :) Ova dva Biocura ruža u crvenoj i nekoj bež nijansi sam dobila još poodavno u nagradnoj igri kod Purple Glow, a njene njen blog i dojmove o ovim ruževima možete pročitati na ovom postu. Ja sam do sada probala samo ovaj u bež varijanti i jako sam zadovoljna :)

Max Factor Face finity puder, bočica 6, zvjezdica 10. Moj definitivno najdraži puder do sada. Ne mogu da kažem da u potpunosti zadovoljava sve moje prohtjeve, ali boljeg od njega za moju masnu kožu nisam našla, tako da sad za sad stoji na broju jedan. Lacura ulje za nokte sam dobila uz ruževe, u već spomenutoj nagradnoj igri. Zaista odličan proizvod, izuzetno dobro njeguje nokte i jako sam zadovoljna, osim možda same četkice. Miss sporty eye liner, definitivo moj promašaj sezone. Nikako nisam zadovoljna, boja blijeda, teško se nanosi i uz sve to trajnost mu je užasna. L'oreal Color Riche ljubičastu olovku za oči sam također kupila kod jedne djevojke preko fb, i još je nisam probala. 

Od četkica ovog mjeseca sam kupila dvije, po jednu za lice i oči. Flormar četkice do sada nisam imala priliku probati, a pošto mi je trebala jedna za precizno nanošenje, odluka i nije bila tako teška. Sad za sad moram da priznam da sam zadovoljna, kada uzmem u obzir cijenu i kvalitetu, tako da ću se u skorije vrijeme počastiti još nekom njihovom četkicom. Artdeco bockalica je bila veliko razočarenje za mene, skoro pa da je uopšte ne koristim. Možda nekada kada budem dobre volje dam joj još koju šansu. Dlačice neprestano opadaju, lijepe se za lice, a i samim nanošenjem nisam naročito zadovoljna.

U mom Avon kutku su se našla tri proizvoda. Luck parfem zajedno sam Anew kremom sam dobila na promociji ovog parfema o kojoj ste mogli više čitati ovdje. I o paletici divnih korektora sam također pisala, pa ukoliko niste post možete pročitati ovdje, gdje ćete naravno naći i moje dojmove :)

I za kraj jedna mala najava novosti na blogu, neću ništa puno da otkrivam, zato me pratite :) Također, malo sam i uređivala blog, nije ispalo baš kako sam željela, puno toga trebalo bih još dodati, ali to ostavljam za neki drugi period kada budem imala više vremena.
Puno pozdrava od vaše M, i obećavam češće ćete da me čitate :)

You Might Also Like

14 komentari

  1. Super noviteti :) Ovaj Balein gel za tuširanje sam i sama kupila i miris mi je savrsen :) Velvet ruzevi za usne su super, zasad imam jedan ali kolekcija ce se uskoro povecati...jeftini a dobri :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Majda ako ikada budes išla u Fis, tamo GR ruževe možeš naći i po cijeni od 3,5 km, što je i više nego pristupačno, a kvaliteta stvarno dobra. Balea je izbacila u svojoj LE i još jedan gel u crnom pakovanju ali meni je ovaj ipak bio bolji i nisam se pokajala, falile su mi cvjetne note u kupatilu :) hvala ti na čitanju :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Redovna sam u FISu, ali nisam vidjela da imaju GR stalak :/ Pretpostavljam da je to u onom odvojenom dijelu gdje se nalazi nakit? :) Hvala ti puuuuno :) a juce sam u dmu vidjela jos jedan novi purple kisses ili tako nešto :)

      Izbriši
    2. ja sam kupovala u Fisu u sarajevu i tu su na odjelu nakira i skolskog pribora.. u Vitezu bi moglo isto biti na odjelu nakita, ali svakako možeš pitati prodavače :) vidiš meni je taj promakao, potražit ću ga u dm :)

      Izbriši
  3. Sviđaju mi se tvoji noviteti

    OdgovoriIzbriši
  4. Super noviteti.. Ovaj Max Factorov tekući puder stalno gledam i nikako da ga kupim.. Bojim se da mi ne bi bio pretežak..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti.. Ja baš i volim ovaj puder jer nije uopšte težak za lice. Ima izrazito laganu formulu, te ako imaš masnije lice, moja topla preporuka da probaš.. Uskoro ću da pišem o njemu i primeru iz iste kolekcije :)

      Izbriši
  5. I ja sam si nabavila ove L'orealove noktiće. :) Već četvrti dan se odlično drže. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ozbiljno, pa to je super.. ja sam ih kupila prvenstveno za to da mi posluže u posebnim prilikama, ako moji nokti puknu :) reci mi jesi li ih lijepila onim dvostranim ljepilom što dođe u njima ili nečim drugim?

      Izbriši
    2. Koristila sam ljepilo iz seta. Ali, dva puta mi je isti nokat spadao, vjerovatno jer ovaj tip ljepila ne odgovara svakom obliku nokta. Čim se informišem o tome gdje mogu da kupim kvalitetno ljepilo isprobat ću i taj način. Inače dizajn noktića je presladak pa sam odmah nabavila i bijelu varijantu. :D

      Izbriši
    3. Aha znači da i ja ipak tragam za nekim boljim ljepilom :) meni je baš žao što nisam nabavila i bijelu varijantu, ali dobro šta je tu je :)

      Izbriši
  6. Moram da pitam gdje kupujete ove flormar cetkice, zivim u Zenici i definitivno mislim da ih nigdje nisam vidjela, kao ni GR velvet matte ruzeve.. Inace, lijepi noviteti i ja imam zelju da probam ovaj MF puder, mada nedavno sam kupila Bourjois Healthy Mix serum...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Flormar cetkicu sam kupila u njihovoj prodavnici u Sarajevu, u sklopu Sarajevo City Centra, a zaista nisam sigurna gdje bi ih moglo biti u Zenici.. GR velvet matte ruževe kupujem u FIS-u, zatim u Roxanne radnji na sarajevskoj pijaci Sirano, ali ih možeš naručiti i on line na stranici www.makeuparena.ba (poštarina zaista nije visoka).. svakako pogledaj i na vašoj pijaci, jer u Sarajevu dosta Flormar i GR kozmetike može se naći na gradskim pijacama.. eto nadam se da sam bar nekako pomogla :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe