AVON PLANET SPA- TREASURES OF THE DESERT

travnja 07, 2016

Ako mene pitate, Avon planet spa linija, definitivni je favorit i pun pogodak preparativnog dijela Avon proizvoda. Mnoštvo mirisa, različitih proizvoda, ugodnog osjećaja koji ostavljaju na našoj koži, sasvim je dovoljno razloga, da svaki put nabacim veliki osmjeh kada u mojoj Avon kesici ugledam nešto iz ove linije. 


Treasures of The Desert linija je proizvoda koja će prave orijentalne mirise Maroka donijeti u vašu kupaonicu. Maska za lice i obnavljajući gel za čišćenje dva su proizvoda koja zahvaljujući marokanskom arganovom ulju u sebi, odvode vas barem u mislima u samo srce ove orijentalne zemlje. 

Obnavljajući gel za čišćenje lica (75 ml)  proizvod je koji je još od prvog korištenja ostao na mojoj toaletnoj polici kao sastavni dio proizvoda za svakodnevnu njegu. Obzirom da u sebi sadrži male sitne smeđe granulice ipak bih ga okarakterizirala kao blagi piling za lice (čak je i u katalogu tako naveden), iako na samom pakovanju piše da je gel. Kada sam već kod teksture, pored smeđih granulica, bitno je naglasiti i da je srednje gustoće, pa se zna desiti da ponekad istisnem i malo više proizvoda, no za jedno korištenje potrebno vam je jako malo, pa će bez obzira na količinu od 75 ml ovaj piling potrajati jako dugo. 

U sastavu ovog proizvoda najviše se izdvaja marokansko arganovo ulje. Ne treba čuditi što se na listi ovo ulje nalazi negdje pri dnu, jer je riječ o jako skupom ulju, a uz to kažu, potrebna je i samo kapljica ovog "tečnog zlata", kako bi učinila magiju na vašem licu. Kao mali nedostatak navela bih to da ovaj proizvod sadrži silikon, alkohol i parfem, pa ukoliko izbjegavate ovo, onda vam ovaj proizvod neće odgovarati. Za sve nas ostale, korištenje ovog proizvoda moglo bi biti mali dio našeg raja :)

Nakon korištenja pilinga, osjetiti ćete a i primijetiti da vam je na koži neki masni sloj. Masni sloj, nikako ne znači onaj teški uljani sloj, nego blagi svilenkasi osjećaj, koji imate kada recimo koristite suho ulje. No ako vam se to ne sviđi, obrisati ga možete peškirom. Meni to iskreno ne smeta, jer glavni sastojak i jeste arganovo ulje, zar ne?! Koža ostaje glatka, čista i nekako izgleda svježije. Ukoliko ga korisim ujutro, osjetno primijetim da mi sebum slabije izlazi, što moram priznati godi mojoj jako masnoj koži.

Miris ovog proizvoda je, pa slobodno mogu reći, perfekcija orijentalnog mirisa, koji će zavoljeti i one djevojke koje i nisu baš blagonaklone na teške orijentalne mirise. Miris zadržava težinu, ali opet blaže nego li čisti orijentalni, uz primjesu neke toplote i začuđujuće blaže mirisa argana. Nisam ljubiteljica čistog mirisa argana, no u ovoj blažoj varijanti zaista mi odgovara, pa mogu slobodno reći da i uživam u njemu.  


Kada je opuštanje u pitanju, nekako uvijek su mi za tu vrstu hedonizma, poveznica bile orijentalne zemlje, njihove banje i hamami. Jednostavno orijentalni mirisi, voljeli ih ili ne, imaju pomalo opuštajuće dejstvo, bar za mene. Maska za lice iz Treasures Of The Desert linije (75 ml) , jedan je od proizvoda za koji ćete na prvu pomisliti da je došao baš iz tih banja. Miris je za nijansu jači nego li kod pilinga, ali već nakon aplikacije apsolutno se navinkete na njega, pa skoro da ga i ne osjetite.
Ova maska krije u sebi prava mala blaga. Pored već spomenutog marokanskog arganovog ulja, maskica sadrži i rhassoul glinu, koja je pored svojih njegujućih dejstava, zaslužna i za smeđkastu boju ove maskice. Rhassoul glina, možda za nas nepoznata, u svijetu hamama i banja, jedna od vladarica unazad nevjerovatnih 1400 godina. Glavni aduti ove maske su ti da otklanja nečistoće, mitesere, i reguliše izlučenje sebuma, pa bi na osnovu ovoga mogao se izvući zaključak da bi u njoj jako uživali masnokožci(detaljnije o ovog glini, možete pročitati na postu o istoj ovoj maskici kod drage kolegice The Lipstick Ber). Rekla bih da baš zahvaljujući ovog glini, nakon korištenja maske, koža djeluje matirana (još jedna stvar koja me je oduševila), ali opet čista i svježa, bez osjećaja suhoće na licu, pa vjerujem da bi zbog toga odgovarala svim tipovima kože. Dakako tu je i arganovo ulje, da je nahrani :)

Maska je srednje gustoće, lako ramaziva i zaista je dovoljno nanijeti je u skroz tankom sloju. 5-10 minuta sasvim je dovoljno da se osuši na licu. No ono što ćete primjetiti jeste i njena lakoća. Naime, maskica i kada se u potpunosti osuši, ne zateže kožu, niti imate onaj osjećaj težine. U samo par poteza i toplom vodom, skinuti ćete masku s lica, bez grubog trljanja i tome slično. Moja preporuka je da je koristite 2 puta sedmično, jer ma koliko maske za lice bile dobre, prekomjerno stavljanje može dati i kontraefekt. Ukoliko ste u potrazi za nekom divnom maskicom, koja će uz fin miris, doista i goditi vašoj koži, onda ova svakako ima moju preporuku, a dovoljno je i da kažem da je moj trenutni favorit kada su maske za lice u pitanju :)


Na slici možete vidjet teksturu oba proizvoda u debljem i tanjem sloju. Ono što je karakteristično za oba proizvoda jeste to da zaista nije potrebna velika količina, obzirom da su proizvodi lako razmazivi, a učinak je i sa tankim slojem i više nego odličan. Čemu onda trošiti proizvod, budimo ekonomične, heeh.



Ove proizvode možete pronaći u trenutnom katalogu po cijeni od po 5,50 KM, što je i više nego idealna ponuda ako se uzme u obzir da je regularna cijena ovih proizvoda 13, 00 KM. Ušteda je vidljiva, a uzivanje nemjerljivo :)


Pišite mi ukoliko ste probale nešto od Planet spa kolekcije? Koji su vaši favoriti? Također, ukoliko želite možete se pridružiti i listi mojih GFC pratitelja, klikom na "pridružite se ovoj web-lokaciji" u lijevoj traci bloga, te ne zaboravite uključiti notifikacije na vašem Instagram profilu kako bi ste mogle pratiti sve moje slikice koje objavim na toj društvenoj mreži. Puno poljubaca od vaše, M.

You Might Also Like

10 komentari

  1. I mene je maska oduševila, al' to već znaš :-) I najbolja mi je od svih Avonovih koje sam probala, i stvarno je svima preporučujem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dijelimo isto mišljenje.. :) :* tacno je steta ne probati je

      Izbriši
  2. Ja sam oduševljena i jednim i drugim. :D Baš su odlični proizvodi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moram priznati da su bolji i od mojih ocekivanja sto se rijetko kada desi heheh..

      Izbriši
  3. ja jako volim sve avonove proizvode, ljubitelj sam orijentalnih mirisa pa bi se i ovi proizvodi lako mogli naci u mom vlasnistvu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda obavezno probaj ova dva, lijepi mirisi i proizvodi koji odlicno rade posao..

      Izbriši
  4. Maska od kavijara mi je odlicna! Danas sam objavila njenu recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super je recenzija, samo bih volela da si slikala i sastav proizvoda :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala puno.. Obicno stavim i slike sa sastavom, ovog puta mi se omaklo, bas sam sad pregledala sve slike ovih proizvoda i vidim da uopste nisam ni uslikala.. Ako želis mogu ti sastav napisati ovdje u komentaru?

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe