AVON SOLUTIONS ANTICELULITNI GEL

svibnja 05, 2016

April nas je počastio sa nekoliko sunčanih i jako toplih dana, a onda je pokazao zube, i eto ovo loše vrijeme prenio i na maj. Bilo hladno ili toplo, maj mjesec je definitivno svima u znaku priprema za nadolazeće ljeto, vruće dane, kada određene dijelove tijela, poput nogu, izlažemo suncu, da nas miluje, grije i nabacimo malo boje.


Avon ne bi bio Avon, da sa svakim katalogom ne donese i neke novitet, pa je jedan od posljednjih u toj grupici i novi anticelulitni tretman punog naziva Avon Solutions thermal-active advanced anti-cellulite treatment gel, koji je tu da nam pomogne u našoj borbi sa celulitom i ostavi poglede mnogih na našim nogama.
Borba sa celulitom nikako se ne zasniva samo na pukom mazanju neke kremice, sjedenju i čekanju da "odradi posao" za vas. Vježbanje što je češće moguće, masaže, dosta vode samo su neki od načina borbe sa celulitom. Kreme su tu dakle samo još jedno sredstvo u borbi, naravno ako pričamo o djelotvornoj kremi/gel, što sudeći prema mom iskustvu, ali i recenzijama ostalih blogerica, ovaj gel bi to zaista mogao i biti.


 Iako imam tu ludu sreću da me je celulit uvijek nekako zaobilazio, i ono malo što imam nije nešto naročito izraženo, niti na nekom baš vidljivom mjestu, pa mi da budem iskrena i ne predstavlja naročiti problem, ali da se ne lažemo svaka od nas bi voljela i to malo da nema :)
U posljednjih 20tak dana, skoro svakodnevno sam koristila ovaj gel, pratila šta mi se s kožom dešava, pa vam prenosim i neke svoje dojmove. Moram odmah da napomenem, da 20 dana nikako nije dovoljno da u potpunosti vidim djelotvornost proizvoda ove vrste, ali neke svoje prve dojmove mogu da vam prenesem.

Djelotvornost ovog proizvoda pokušavala sam povećati, jačim pilingom uz pomoć Avon rukavice za eksfolijaciju koja dolazi u sklopu moje jako voljene i definitivno najbolje Planet Spa kolekcije proizvoda. Grublji piling sa ovom rukavicom, koji sam radila svako 10 dana, ostavljao je moju kožu jako glatkom, pa ukoliko baš kao i ja volite grube pilinge onda bez obzira na ovaj anticelulitni gel, imate moju preporuku za ovaj proizvod. U pakovanju dođu dvije rukavice, no meni je praktičnije da koristim jednu, te laganim kružnim pokretima piling ili neki prirodni gel za tuširanje utrljavam u kožu,  te na taj način skidam odumrle čelije kože. Sastav rukavica je 100% poliester, i dovoljno je rasteziva za svaku ruku, pa čak i za djevojke koje poput mene imaju sitnu ruku, ostati će iznenađene kako fino "legne" kao da je krojena za vas.. :) Regularna cijena 10 KM, no kako to uvijek biva sa Avonom, često nas obraduju, pa je možete kupiti i po akcijskim cijenama.


No da se vratim samom anticelulitnom tretmanu. Kao što mu i stoji u nazivu, ovaj proizvod radi na principu zagrijavanja vaše kože, te na taj način efektivno radi u borbi protiv nastalog celulita i sprječavanju nastanka novog.
I "vatreno" pakovanje u skladu je sa onim što radi. Igra crveno-žutih tonova na plastičnom tuba pakovanju, odlično prikazuje jačinu i djelotvnornost ovog proizvoda.

Kada sam ga prvi put nanijela na kožu, ostala sam pomalo iznenađena da je taj efekt zagrijavanja apsolutno izostao, kasnije sam shvatila i zašto. Prvobitni strah od novog proizvoda spriječio me je da nanesem određenu količinu proizvoda i uz to nisam ga dovoljno utrljala, drugi puta priča je bila aposlutno drugačija. Količina oraha, meni je dovoljna za butine, zatim minut do dva utrljavanja u kožu i već kroz 30tak sekundi efekt zagrijavanja počine.
Anti-celulitni gelovi i ostali proizvodi često imaju tendenciju da umjesto zagrijavanja kože kao djelovanje na celulit, ustvari samo počnu jako peckati i stvarati neugodan osjećaj. One djevojke koje su probale više proizvoda ove vrste, vjerujem da itekako znaju o čemu pričam. S ovim proizvodom to definitivno nije tako, jer toplota koju osjetite jeste zaista zagrijavanje bez imalo peckanja.

Proizvod je potrebno nanijeti na suhu kožu i minimalno sat vremena poslije tuširanja, jer sve prije tog vremena može vašu kožu jače zagrijati, pa možda i do mjere u kojoj bi vam to poslalo neugodno. Ja sam zimogrizna osoba, meni toplota u ovim kišnim, hladnim danima nikako ne smeta, čak šta više godi mi, pa ovaj gel većinom mažem pola sata nakon tuširanja prije spavanja i onda pravac u topli krevet. Toplota se zadržava i do pola sata na koži, naravno vremenom polako slabi.


Ono što sam primijetila do sada jeste da ovaj proizvod zaista daje taj pravi osjećaj toplote koji je potreban u borbi protiv celulita. Također potrebna je jako mala količina, pa će vam jedna tuba trajati jako dugo. Žao mi je što od prvog dana nisam mjerila obim svoje butine, gdje mažem ovaj proizvod, jer navodno ovaj proizvod smanjuje i obim tijela gdje ga aplicirate, pa ukoliko ga vi probate, obavezno izmjerite, i vidite da li se nešto dešava :)  Meni onako na izgled djeluje da mi je koža tu malo čvršća, i možda zaista malo manjeg obima, naravno ništa ultra drastično, ali ne mogu reći da se nešto ipak ne dešava :) Svakako prave rezultate ćemo vidjeti kroz mjesec- dva, ali već sada djeluje obečavajuće..


Ljub, ljub do narednog čitanja. Vaša M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Lijep post,pogledaj moj blog i zadnji post o zdravoj ishrani http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe