BYPHASSE DNEVNA I NOĆNA KREMA

rujna 06, 2016

Byphasse je relativno novi brend na našem tržištu i ukoliko me pratite onda znate da ovo nije prvi proizvod ovog brenda koji sam probala. Nakon oduševljenja sa njihovim gelom za tuširanje (recenzija), odlučila sam šansu dati još jednom proizvodu za njegu, ovoga puta lica. Riječ je o dnevnoj i noćnoj kremi za lice punog naziva Byphasse creme lift instant Jeunesse Face Q10. Radi lakšeg pisanja, ja ću kolekciju skratiti samo na naziv Jeunesse (nadam se da mi iz Byphasse neće to uzeti za zlo).



Jeunesse kolekcija sastoji se od tri proizvoda: dnevne kreme, noćne kreme, te okoloočne kreme. Ja još jedino nisam okoloočnu kremu probala , no vjerujem da ću u dogledno vrijeme i tu greškicu ispraviti. Pored ove kolekcije, u asortimanu Byphasse možete pronaći još tri kolekcije krema za njegu lica. Ono što je zanimljivo i karakteristično za sve Byphasee kreme, jeste to da nisu razvrstane po tipu kože, već po vašim godinama. Pa tako kolekcija koju vam ja danas predstavljam namijenjena je za mlađe osobe 20tih godina, dok su druge kolekcije namijenjene damama u 30tim, 40tim i 50+ godina života.

Kada sam već kod sličnosti svih Byphasse krema ona da se osvrnem na samo pakovanje, koje je kod svih krema isto, razlika je samo u boji pakovanja.  Iako bi prvim pogledom na kremu pomislili da je pakovanje stakleno, kreme dolaze u plastičnom pakovanju, koja zbog svoje debljine ostavlja tu iluziju stakla. Bez obzira na plastično pakovanje, ono je zaista jako čvrsto, lijepo, čisto i slobodno mogu reći skupocijenog izgleda. Poklopac je također plastični, a sve kreme su presvučene čvršćom folijom, tako da nema straha od toga da je neko prije vas koristi kremu. Jedina zamjerka u pogledu pakovanja ide na to, da je teško razlikovati noćnu i dnevnu kremu (razlika na pakovanju je bukvalno u samo jednoj riječi)

Što se tiče samog sastava, obje kreme iz Jeunesse kolekcije su obogaćene Q10 koenzimom koji učvršćuje kožu, te hijauronskom kiselinom koja je poznata po tome da poboljšava elastičnost kože. 20te godine su vrijeme kada treba da počnemo voditi nešto malo više brige o našoj koži, obzirom da se prve bore počnu pojavljivati već sredinom 20tih, a ako se jedna od onih sretnica, onda najkasnije krajem druge decenije :) Pored bora, koža u 20tim polako počinje i gubiti svoju elastičnost, čvrstoću, ali i slabije zadržava hidrataciju.. I više nego dovoljno razloga da u svojoj kolekciji za njegu imate i ovakve kreme.

Dnevna krema- lagana prozračna tekstura, bijele boje, karakteristika su ove kreme. U sebi sadrži i SPF 8 koji je ne zaboravimo jako važan i kada su dani nešto hladniji, a htjele mi to ili ne oni nam dolaze :) Nakon nanošenja, potreban je zaista kratak period (2-3 min) da se krema u potupnosti upije u kožu ostavljajući blagi svilenkasti sloj. Jako prijatan osjećaj kada pređete rukom preko lica. Ukoliko imate suhu i normalnu kožu, mogla bih poslužiti i kao dobra podloga prije nanošenja pudera.

SASTAV: Aqua, C10-18 Triglycerides, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Caprylic/Capric Triglyceride, DI-C12-13 Alkyl Malate, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Corn Starch Modified, Cyclohexasiloxane, Biosaccharide Gum-1, Phenoxyethanol, Cetearyl Alcohol, Dimethiconol, PEG-75 Stearate, Parfum, Xanthan Gum, Ceteth-20, Steareth-20, Imidazolidinyl Urea, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium PCA, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, BHT, Magnesium PCA, Sodium Hydroxide, Zinc PCA, Manganese PCA, Potassium Sorbate, Linalool, Citronellol, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Amyl Cinnamal.



Noćna krema- koristila sam je nešto duže nego li dnevnu kremu iz prostog razloga, jer mom jako masno lice u toku dana nikako ne odgovara još dodatni sloj nečega masnoga, naročito ako sam cijeli dan u obavezama, pa je noć rezevisana za nešto bogatiju njegu lica. Krema je teksturom za nijansu nešto gušća nego li dnevna krema, što je i uobičajna stvar. No baš kao i dnevna krema, s lakoćom i velikom brzinom se upije u kožu. Ja sam regularno nakon nje nanosila svoje jojobino ulje.

SASTAV: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Octyldodecanol, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Butylene Glycol, Glyceryl Stearate, Cyclopentasiloxane, C10-18 Triglycerides, PEG-40 Stearate, Phenoxyethanol, Cyclohexasiloxane, Xanthan Gum, Ceteareth-20, Parfum (Fragrance), Propylene Glycol, Imidazolidinyl Urea, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Cera Alba, Disodium EDTA, Ubiquinone, Sodium Hyaluronate, Citric Acid, Diazolidinyl Urea, Linalool, Citronellol, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Amyl Cinnama

Obje kreme mi nisu izazvale nikakav nered na licu, niti negativne reakcije, osim u "onim danima" kada mi lice podivlja, no sirotice nije zaista do njih, hahaha. Nisam primijetila da mi se koža dodatno masti od njih, ali nisu ni smanjile izlučivanje sebuma (što uzmimo u obzir i nije njihova uloga). Neke vidljive promjena nakon mjesec dana korištenja ja nisam vidjela, no kod ovakvih prema efekti su tek vidljivi nakon dugoročnog korištenja, jer elastičnost i čvrstoća kože nije nešto što se preko noći mijenja i što je vidljivo svakodnevno. Ono što jeste vidljivo, da mi je nahranila suhe dijelove kože, koji su se isušili zbog tretmana za akne, pa se iskreno nadam da će mi odlično doći u zimskim danima, kada svaka koža gubi hidrataciju zbog suhog zraka.

Byphasse proizvode možete pronaći u većim drogerijama i supermarketima širom BIH. Pojedinačna cijena krema je nešto više od 10 KM, no ne zaboravite da su Byphasse proizvodi često na akciji, pa obratite pažnju, vjerujem da će red doći i na ove kreme :)


Do narednog čitanja, uživajte u životu, i ne zaboravite mladi ste onoliko koliko je vaša duša mlada M.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Napokon da neko recenzira i njihove kreme.
    Odličan post.
    Tonik od ruže bez alkohola me malo je reci oduševio pa sam namjeravala kupiti i neku od kremica za lice.
    Ono sto mi se svida u sastavu jeste to sto nema parabena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja nisam vidjela da je neko jos do sada recenzirao kreme, zato sam se i zainteresovala za njih..
      Trenutno isporbavam skidač sminke pa javim i te dojmove :)

      Izbriši
  2. Jako obožavam Byphasse. Koristim njihov tonik sa ružinom vodicom bez alkohola, moram priznati da boljeg nisam koristila. Pretpostavljam da su takve i kreme pa ću isprobati, barem noćnu za početak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi spominju taj tonik, vrijeme je i da ga ja probam definitivno.. :) Nadam se da ce ti se dopasti i kreme

      Izbriši
  3. Dnevna krema mi deluje kao okej za zimu, kako i ja imam masnu kozu mislim da ce mi odgovarati. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kreme nisu preteske, zao mi je sto nisam uslikala na ruci teksturu, tako da bez problema mogu se koristiti i u ljetnom periodu, amda ruku na srce svi vise njegujemo kozu zimi hehehe :)

      Izbriši
  4. Kupila sam kreme za tijelo i baš sam se obradovala kad sam ih ugledala na polici jer sam čitala o njima (možda ih je i prije bilo ali ja nisam nikad potražila), i sad jedva čekam da kupim sve za lice, i voljela bih pronaći njihove proizvode za kosu:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Byphasse proizvode mozes pronaci u Konzumima, Cm i Dm marketima, i cini mi se da u svim tim većim poslovnicama imaju i proizvode za kosu. Ja jos uvijek probavam dio za lice :)

      Izbriši
  5. MANA IM JE JAKO LOS MIRIS TJ NE MIRIŠU LIJEPO :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad se zaista ne mogu sjetiti kako su mirisale obzirom da sam ih potrosila, no u svakom slucaju ne bih rekla da je bas neugodan miris da se ne može izdrzati, no miris je zaista individualna stvar pa je o njemu i tesko pricati

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe