CATRICE/ HIGH GLOW MINERAL HIGHLIGHTER POWDER

rujna 17, 2016

Highlighter, make up proizvod koji je iz totalne anonimnosti dosegao sami vrh unazad nekoliko godina, te se udobno smjestio u skoro svaki neseser. Svoju evoluciju doživjeli su i u pogledu teksture, od  kamenih, sitno mljevenih, kremastih do onih u formi kuglica. Svako je imao i ima svoju tehniku nanošenja ovog proizvoda, no priznati ću vama da se ja držim jednostavnosti te ga nanosim samo na područje obraza, te uz sljepoočnicu. Dugo vremena sam bila vjerna pa možda i prvim highlighter kuglicama na našem tržištu, Kaviar Gauche for Catrice. Onda su tržište preplavili neki drugi bolji, pa sam ih ostavila po strani. No ne moram vam pisati o tome koliko sam se obradovala kada sam vidjela da je Catrice u svojoj proljeće/ljeto 2016 kolekciji uvrstio i jedan highlighter.


Catrice high Glow Mineral Highlighter Powder u nijansi 010 Light Infusion, je pečeni kameni highlighter, koji dolazi u količini od 8 grama. Za pečene proizvode, to je zaista velika količina, obzirom da se ovi proizvodi sporo troše, te sam sigurna da će mi trajati vječnost (u prevodu do isteka roka hahaha)
Sama ambalaža pakovanja i nije nešto impresivna, već viđena kod Catrice Sun Glow mineral bronzera, no ipak sasvim solidna. Iz iskusva znam da se slova na ovakvim pakovanju prije ili kasnije obrisati no to meni ne predstavlja problem, sve dok je samo pakovanje ok.


Sa donje strane pakovanja, nalazi se i naziv nijanse, 010 Light Infusion, no apsolutno sam sigurna da na tržištu trenutno i ne postoji neka druga nijansa ovog highlightera. Kad sam kod same nijanse, moram priznati da je zaista teško riječima je opisati. U pakovanju djeluje skoro neutralno, mješavina i blago zlatne i boje šampanjca, no prilikom nanošenja ovaj highlighter postaje potpuno hladniji. Znam da mnoge djevojke/žene i nisu ljubiteljice hladnijih nijansi, no vjerujte mi ovaj highlighter ima nešto u sebi posebno i mogao bi vam se lako dopasti bez obzira na tu svoju "hladniju stranu" :)

Highlighter se poprilično trusi, što je moram priznati neočekivano obzirom da je riječ o pečenom proizvodu koji su poznati po tome sa se slabije truse, ali imaju i lošiju pigmentaciju, Ovaj proizvod kao da prkosi tim "pravilima" pečenih proizvoda, jer osim toga što se trusi, ima poprilično dobru pigmentaciju. Iskrena da budem, postoje i highlighteri koji imaju puno bolju pigmentaciju, no meni je i ova sasvim dovoljna za dnevnu upotrebu, kada ne želim izgledati kao disko kugla, i zaista toliko sam ga zavoljela, da ga nosim bukvalno svaki dan. Shimmer mu je baš sitan, što je idealno za ovaj tip proizvoda


Catrice je opet pokazao da njegov tim zna napraviti dobar highlighter. 
Ovaj highlighter zaista dođe kao osvježenja na svaki vaš dnevni look, a ukoliko ne volite isticati svoje lice, poslužiti će vam i u noćnim varijantama. 


Da li na tržištu postoje bolji od ovoga? Definitivno da, no postoje i daleko gori. Ukoliko tražite highlighter koji neće na vašem licu stvoriti "wau" ili "bum bum" efekat, nego blago i dodatno naglasiti sjaj vašeg lica, highlighter koji ćete bez problema moći koristiti i za dnevni i za noćni look, onda drage moje obratite pažnju na ovaj. Cijena mu je 10,35 KM, što je zaista sitnica ako uzmem u obzir količinu i kvalitetu samog proizvoda.


Ljub, ljub, ljubac drage moje. Vaša M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Kako je samo lijep! Šteta što gotovo pa i ne koristim highlightere, samo pri noćnim izlascima kada nanosim ''teži make up''

    S h a k e T h a t B e a u t y b l o g♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da zaista je divan, ja ga bas volim i cesto koristim. :)

      Izbriši
  2. Meni je ok ali sam puno više očekivala od njega. I dalje mi je draži essence so glow hajlajter :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se da je ako gledamo drogerijski rang Eseence sigurno puuno bolji, ni iz nekog razloga ja sam i ovaj zavoljela narocito za dnevni look, fino mi legne na lice, daje taj blagi odsjaj sto mi u dnevnoj varijanti super odgovara, ali Essence je Essence :)

      Izbriši
  3. Divno izgleda. Ja ipak ne koristim toliko često highlighter-e. :)

    Učlani se na moj blog ako želiš, uzvratiću-----> Fashion, Beauty and Style

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga. Ni ja do nedavno nisam uopste koristila hightlightere a sada ne mogu prestati heheeh

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe