ESSENCE/ EYE & FACE PALETTE

svibnja 25, 2017

Palete na Essence stalku nisu rijetkost. Viđamo ih u limitiranim kolekcijama, ali i u stalnoj postavi za određenu sezonu, pa nisam ostala iznenađena kada sam ugledala još jednu. Tip sam osobe koja skoro nikada ne poseže za mono sjenama, tako da moram priznati da volim u svojoj kolekciji imati što veći proj paleta, ako su uz to još kompaktne i idealne za putovanja, kao što je ova Essnece eye and face paleta u nijasni 01 glow for it, onda ih definitivno moram probati. 


Essence eye and face paleta dolazi u dvije nazovimo ih varijante: 01 glow fot it i 02 rise & shine. Razlika je naravno u nijansama. Globalno rečeno 01 sadrži hladnije tonove, dok 02 više vuče na toplije tonove i ako mene pitate nijanse za oči su mi bolje u paleti 02, dok u pogledu dijela za lice više naginjem ka varijanti 01.

Kada bih trebala samo tri riječi da opišem pakovanje ove paletice rekla bih: plastično, providno i jeftino. Obzirom da je riječ o drogerijskom brendu, sa izuzetno povoljnom cijenama, ovakvo pakovanje mi apsolutno ne smeta. Sve dok se štedi na pakovanju, a ne na samom proizvodu, kako bi cijena bila manja meni zaista ne smeta. Problem za mene prestavlja kada je situacija obratna, a vjerujem i velika većina vas dijeli moje mišljenje. A svakako već smo i navikli na ovakva pakovanja kada su u pitanju Essnece palete, obzirom da je isto pakovanje i kod skoro svih drugih paleta ovog brenda.


Sam naziv palete otkriva da ćete u njemu naći proizvode za više namjena, pa tako paletica sadrži dva proizvoda za lice (rumenilo i highlighter), te četiri sjene za oči. Ono što je zajedničko svima jeste da se aspolutno svaki proizvod iz ove paletice zaista jako trusi, u tolikoj mjeri da će se proizvod naći svuda, od vašeg lica, to toaletnog stolića na kojem se šminkate. Vjerujem da se to dešava zbog izrazito mekane teksture ovakve vrste proizvoda. Lično trusenje proizvoda ne smatram problem sve dok je u granicama, međutim ovo se pretvara u prašinu, te se suviše brzo troši sam proizvod, i bez puno zavlačenja moram reći da ovo smatram minusom ove paletice. S druge strane pigmentacija svih proizvoda, uzevši u obzir naravno opet to da je riječ o drogerijskom proizvodu, izuzetno je dobra. Aplikacija i blendanje također su sasvim ok.


Četiri od šest proizvoda su dakle sjene za oči. Prva nijansa boje šampanjca, zaista je prekrasan, sa sitno mljevenim shimmerom, lako uklopiva u svaki look i vjerujem da će se velikoj većini ova nijansa dopasti. Obzirom da se u paleti nalazi highlighter, o kojem ću kasnije nešto više reći, koji je skoro pa identične boje, voljela bih da se u paletici na njenom mjestu našla neka posve druga nijansa, čisto iz praktičnih razloga, kako bi se moglo uz pomoć samo ove palete kreirati što više lookova. Druga nijansa, prava je neuralna smeđa, sa mat završnicom. Nažalost zbog jako malog razmaka i velikog trušenja, ova sjena često biva prekrivena shimmerom ostalih proizvoda. Paletu krasi još jedna mat sjena u predivnoj nježno sivoj nijansi. Moram priznati da je ovo moja mezimica ove palete, sjena idealna za dnevnu varijantu, kada želite imati blagi look na očima, ali savršeno će poslužiti i kao prelazna nijansa za nešto jače lookove. Koristim je skoro pa svakodnevno uz sjene iz drugih paleta. Treća po redu u paleti, a posljednja što se tiče mog izbora jeste nijansa nijansa koja igra na granici između ljubičaste i roze sa dosta sitnog shimmera u sebi. Nisam ljubiteljica ovih tonova, no to nikako ne znači da se možda vama neće dopasti. Jedno je sigurno, ova nijansa teško je uklopiva sa bilo kojom nijansom iz ove palete, te nekako djeluje kao ružno pače. Sve u svemu nisam sigurna koliko uz pomoć ove četiri nijanse možete kreirati neki skladan look, bez da se poslužite i nekim drugim sjenama. Iako pojedinačno lijepe nijanse, po meni bilo je bolje da su sve četiri nijanse iz istog ili približno istog spektra boja.


Proizvodi za lice pravo su malo blago ove paletice. Iako će njegove čestice prilikom nanošenja letiti svuda oko vas, highlighteru iz ove palete ja ne mogu odoljeti, te često posežem za njim. Nije mi definitvno najomiljeniji, no za drogerijski rang, ovaj je itekako vrijedan pažnje, toliko da bih se usudila reći da kupovina ove paletice vrijedi ako ništa onda barem zbog njega. Djevojke izrazito svijetle puti kao ja, sigurna sam da će ga zavoljeti. Blenda se sasvim lako, te daje lijepi sjaj koži, koji neće proći nezapaženo. Na koži ne djeluje previše upečatljivo, no s druge strane nije ni previše suptilan, rekla bih zlatna sredina. 


I za kraj ostalo je rumenilo. Nije tajna da ja nisam djevojka koja voli i nosi rumenilo na dnevnoj bazi, no blago roza, pastelna nijansa, ovog rumenila naprosto me je vukla, obzirom da nešto ovakvo nisam još probala, a kada sam ga najzad stavila na lice jednostavno se tako lijepo stopio sa mojim svijetlim tenom, dajući mu baš ono što i jeste uloga ovakvog proizvoda, a to je prirodno rumenilo, bez pretjeranog naglašavanja obraza. Blenda se slobodno mogu reći savršeno. Za sve vas koje niste ljubiteljice rumenila ili na vašem licu djeluju kao velike roze/crvene mrlje, a teba vam malo blage boje  na obrazima, ovo bi moglo biti idealno. I dalje ga ne koristim svakodnevno, no moram priznati da je ovo jedino rumenilo za kojim rado posegnem znajući da će i nakon njegovog nanošenja sve izgledati savršeno na meni.

Cijena paletice zaista nije velika, svega 8,45 KM, te mislim da ih možete pronaći na svim Essence stalcima u DM i CM radnjama. Ako uzmem u obzir da paleta sadrži prekrasne nijanse (iako nijanse za sjene ne pružaju veliku mogućnost kreiranja lookova bez dodatne pomoći neke druge palete), divno rumenilo i još divniji highlighter i sve to upakovano u jedno pakovanje, onda zaista pričamo o veoma pristupačnom , a lijepom proizvodu. 



* post sadrži PR proizvode. Autor blgoa zadržava sva prava na iskrenu i objektivnu recenziju. 

Ljub, ljub dame moje. Vaša M.

You Might Also Like

5 komentari

  1. Kompletna mi se paletica dopada... Hajlajt i rumenilo izvrsno za nas blijedolike... jer najvise takva volim rumenila...suptilna i njezna.. a i sjene su bas lijepe..pogotovo ona roza , zlatna i siva. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da na svijetloj koži pristaj usto blaza rumenila, a rijetko takvih ima.. Drago mi je da ti se dopada.. Hvlaa na citanju draga :*

      Izbriši
  2. Najdraža blogerice!
    Samo da ti čestitam Bajram :)
    Bajram Šerif Mubarek Olsun <3
    p.s. prošle godine sam ti jedno izvinjenje uputila pred Bajram pa rekoh da evo i ove godine ti se javim bez izvinjenja ali da znaš da sam te se sjetila ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja kako mi je zao sto ne vidjeh ovu poruku na vrijeme.. Bila sam malo odsutna i nisam blogovala.. Hvala ti puno na cestitci, radost mi je donijela vjerujem podjednako kao da sam je vidjela i taj dan.
      P.S. jedna si od onih pratiteljica koje se ne zaboravljaju ciju osobnost jako volim i izuzetno cijenim :) Hvala ti puno draga još jednom.

      Izbriši
  3. Hvala tebi!Postidila si me tim komplimentom, zaista.Ali,hvala.I ti si doista, prefinjena, divna, baš kakva bi trebala da bude jedna mlada dama! Čestitke!Čitamo se <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe