ESSENCE/ NEXT STOP SUMMER LE (predstavljanje)

kolovoza 02, 2017

Šarenih i zavodljivih Essence LE kolekcija nikad dosta, složiti ćete se samnom. J Bez obzira sto se zadrže kratko na policama, skoro svaka od njih je po nečemu zanimljiva i teško im je odoljeti. I ovo ljeto nije moglo proći bez šarene i simpatična limitirana kolekcija, naziva NEXT STOP SUMMER, koja će probuditi  želju u svakoj od nas za morem, plažama, vrelim asfaltom, vjetrom u kosu, suncem na koži i putovanjima.


Nije neobično da Essence u svojim limitiranim kolekcijama ubaci i nekoliko ne kozmetičkih predmeta, pa ću u ovom predstavljanju prvo i krenuti od njih, jer vjerujem da će većina baš njih prvo primijetiti na beauty stalku, a Next stop summer kolekcija ima čak tri takva proizvoda i moram priznati da je svaki na svoj način sladak i poseban.


Silikonski držač laka nije neka nova inovacija, na tržištu postoji zaista jako dugo, no do sada ga sigurna sam niste mogle pronaći na policama naših drogerija, pa je Essence i ovaj puta približio neki posve novi proizvod svojim kupcima. Na prvi pogled zanimljiva i praktična stvarčica koja bi trebala vaše lakiranje noktiju učiniti, bržim, lakšim i jednostavnijim. Donji dio je dizajniran tako da se zakači na dva vaša prsta, dok gornji dio služi kao držač laka. Čvrsti silikon odlično će držati vaš lakić na mjestu. Velika većina lakova zaista može da stane u ovaj držač (izuzetak su recimo Avon lakovi koji su pravouganog oblika). Sam koncept je zanimljiv i moram priznati da služi svrsi. Prvih nekoliko nanošenja s njima može biti poprilično čudno, ali se onda vremenom naviknete. Ovo je jedan od proizvoda koji vam nije prijeko potreban, ali svakako zanimljiv za probati.


Da svoju putnu torbu prepoznate u masi drugih, ponekad zna biti zaista teško, naročito ako je neke klasične boje i oblika. Osoba sam koja volji putovanja, ali i one male sitnice koje putovanja čine još ljepšim, pa kada sam ugledala luggage tag. Sam tug je zaista kvalitetno urađen, a vjerujem da će se i vama najviše dopasti natpis na njemu „NOT YOUR BAG“.. Zanimljivo i medeno, priznajte? J Pored njega u pakovanju dolaze i još tri naljepinice, pa će uz pomoć njih vaš kofer/torba dobiti neki posve novi izgled i šarenilo.


I slatke naljepnice dio su ove kolekcije. Dijelimično ih možemo svrstari u beauty kategoriju, mada ih svakako možete koristiti i kao klasične naljepnice za ukrašavanje predmeta, ali i noktića, te za one nešto mlađe djevojčice  kao ukras na licu ili tijelu. Ljetni motivi poput lubenice, palme, aviona vjerujem naći će svoje mjest J
Matt blotting paper su već na prvu bili moj favorit ove kolekcije. Iako slične možemo pronaći i u stalnoj Essence postavi, novo pakovanje zaista dođe kao neko osvježenje ovom proizvodu. Ovo je još jedna od onih proizvoda koji rijetko pronalazimo na našem tržištu, no srećom obzirom na kvalitet Essence papirića meni neki drugi i nisu prijeko potrebni. I ovi i oni iz stalne postavke zaista odlično rade svoj posao, i ljeti su nezamjenjiv proizvod mog nesesera.  Odlično pokupe sebum s lica, uz minimalno skidanje pudera, s tim da moram naglasiti da će se puder skinuti u zavisnosti od kvaliteta pudera, ne i samih papirića, u što sam se lično uvjerila, jer neki kvalitetniji puder skoro da ne ostavljaju nikakav trag na papiru (osim naravno gomile sebuma sa mog masnog lica), dok oni manje kvalitetni znaju zaista ostati u nešto jačem tragu.


Zeleni i ljubičasti ruž bili su moje najveće iznenađenje i skeptičnost, naročito kada je u pitanju zeleni ruž. Naravno da smo ih viđali i prije, no nekako nisam očekivala da Essnece izbaci nešto takvo odvažno, a da ne ubaci bar neku klasičniju nijansu, sve dok nisam shvatila da je riječ samo o boji u pakovanju. Prilikom nanošenja boja prelazi u neki drugu boju zavisno od toplote vaših usana. Ljubičasti prelazi u roze varijacije, a zeleni u neke smeđe tonove. Zanimljivo zaista za mlađu populaciju, ali nas nešto starije u danima kada ne želimo ništa prejako na usnama, baš za morskog looka.


Rijetko koja limitirana kolekcija će proći bez male paletice sijena. Mornarsko plave nijanse nisu bez razloga izabrane baš za ovu ljetnu kolekciju. Iako na prvi pogled djeluje jako odvažna, paletica ima u sebi jako nosive nijanse poput prve bijele, a zatim dvije nijanse smeđih tonova. Zadnje dvije nijanse plavih tonova, vjerovatno će većini biti isuviše odvažne. Sve nijanse su shimmer, pa meni kao zaljubljenici matt sjena, definitivno fali jedan takva. Sve u svemu jedna slatka, kompaktna paletica, s kojom možete kreirati odvažne, ali u umjerene lookove.



Next stop summer kolekcija još sadrži i balzam za usne sa zaštitnim faktorom, 4 prekrasne nijanse laka, u još divnijem pakovanju sa cvijetom na poklopcu (u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled), te bronzer za tijelo u spreju. Vjerujem da će svaka od nas pronaći bar jedan svoj favorit iz ove razigrane ljetne kolekcije i probuditi u nama ljeto i u onim danaima kada bude iza nas. 


*post sadrži PR proizvode.

Do narednog čitanja šaljem vam puno poljubaca. Vaša M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Predobra mi je ova nova kolekcija! Ne znam kako nigdje nisam naišla na ove proizvode?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kolekcija je stigla samo u odabrane drogerije nazalost :( :*

      Izbriši
  2. Draga Lily,

    Pridružila sam se ovim blogerskim vodama.
    Odmah sam se sjetila tebe :) naravno.
    Bilo bi mi drago kada bi me posjetila.
    Hvala ti.

    http://mirisneuspomene.blogspot.ba/

    Anonimna prijateljica ;)

    <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ooo draga naravno da ću te posjetiti i pratiti.. Puno uspjeha i srece u radu :) <3

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe