AVON/ LIFE COLOUR BY KENZO TAKADA

veljače 03, 2020

Nekad u ovo doba, prije tri godine, napisala sam post o Kenzo Takada Life parfemu (link ovdje). Samo godinu dana poslije, suradnja ovog modnog dizajnera i Avona obnovljena je i odjevena u ruho novog parfema naziva Life Colour. Za njega i nju.  Iako sam ga već tada imala kod sebe, zbog zaista velikog broja noviteta u svijetu parfema, na red za isprobavanje je došao tek nekad pred kraj jeseni i početak ove zime. 


Ako krenemo od samog pakovanja, možda se i nećete baš svi složiti sa mnom, ali obzirom da je riječ o slavnom dizajneru nisam nešto naročito oduševljena dizajnom. Trougaoni oblik staklene bočice koji jako podsjeća na jelku u skladu je sa prazničnom atmosferom koja je već sada iza nas, te može idealno poslužiti kao poklon u zimskom periodu darivanja i savršeno se uklopiti ispod bora. Međutim u ljetnom periodu jednostavno odudara na mom totaletnom stoliću. Rekla bih bez profinjenosti bočice na koju smo navikli kod skoro svih Avon parfema. No niti bor niti praznična atmosfera nisu bile inspiracija slavnog dizajnera, već snaga boje kojima je Kenzo želio prenijeti pozitivizam i živost koje nam boje donose u našoj svakodnevnici. Zbog toga i naziv Life Colour. 


No kada su u pitanju parfemi bočica je ta koja samo jednom proda parfem, ali njegov miris je taj zbog kojeg ćete, ukoliko ga zavolite, vraćati se i po nekoliko bočica i nositi ga više godina, pa čak možda u krugu svojih ljudi i postati prepoznatiljivi po mirisu. Sam miris ovog parfema vjerujem da će biti po ukusu većine, jer odlično balansira između snažnog i blagog osvježavajućeg mirisa.  Ni previše jak ni zanemarivo blag. Sve to moguće je zahvaljujući spoju bogatih drvenastih, voćnih i cvjetnih nota. 
U gornjim notama nalaze se sočna kruška, Sunkissed malina i rozi božur. Dok se u srcu parfema nalaze latice magnolije. A za kraj kao baza našao se spoj senzualne sandalovine i cedrovine.

Life colour za nju dolazi u bočici od solidnih 50 ml. Što se tiče same trajnosti parfema, ona naravno prije svega ovisi o PH vrijednosti kože, pa je s toga zaista individualno koliko će vam se i zadržati. Za mene kažu da sam osoba koja najbolje "upija" Avon parfeme i za njih sam i pored mnogo poznatijih i luksuznijih parfema, do sada dobivala najviše pohvala, međutim Life Colour ipak se ne spaja dobro sa mojoj kožom, te ga osjetim zaista kratko vrijeme.

Parfem je ovo koji će se odlično uklopiti u dnevnu varijantu i posao, kada vam je potrebna neutralnost i "lakoća" mirisa, te ga iz tog razloga i sama nosim. Unazad nekoliko kataloga nisam ga uspjela pronaći, no vjerujem da će se on prije ili kasnije vratiti u katalog za neki od narednih mjeseci, pa ukoliko tražite lagani parfem, dovoljno neutralan da se dopadne većini onda je ovo izbor za vas.

 

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe