GOLDEN ROSE VELVET MATTE 01

ožujka 21, 2014

Danas vam donosim recenziju jednog od novijih ruževa, kako na tržištu, tako i u mojoj skromnoj kolekciji, riječ je o..... GOLDEN ROSE VELVET MATTE 01




Bez blica





Sa blicom 





Golden Rose velvet matte kolekcija se sastoji od 20 nijansi ruževa, a ja vam danas donosim recenziju prvog u toj kolekciji. Kada se ovaj ruž pojavio na tržištu izazvao je veliko interesovanje, pa sam tako i ja željno čekala da dobijem jedan svoj i kada sam se našla pred policom  sa 20 nijansi, moram da priznam da izbor nije bio lagan, ali eto odabrala sam 01 (uskoro će dobiti i ostatak svog društva :) ). Riječ je o svjetlijoj smeđoj boji, te pored ove nijanse, smeđe tonove imate još i u nijansama 03 (koja je čini mi se svjetlija i od 01), zatim 10,12,16.. Boje su označene brojevima, bez naziva boje. Inače nisam ljubitelj označavanja ruževa brojem, jer jednostavno ako ih imam više iz jedne kolekcije moram da otvaram ruž da bih vidjela koja je boja, a kada su boje naznačene onda je puno praktičnije, ali dobro neću mu to uzimati za zlo.





PAKOVANJE: Dolazi u klasičnom profinjenom pakovanju za ruž koje sadrži 4,2 g. U koliko ste imale neki drugi Rolden Rose ruž primijetit ćete da je ovo pakovanja za nijansu kvalitetnije. Boja pakovanja je ženstvena bordo boja, sa zlatnim slovima. Mišljenja oko pakovanja i izgleda su jako subjektivna, ali po meni ovo je jednostavno pakovanje, a ipak jako elegantno. Također, svaki ruž je upakovan u prozirnu foliji, tako da ste sigurne da vaš ruž nije niko otvarao, a kada to vi učinite imate 24 mjeseca da ga iskoristite. Ovo zaista  smatram velikim plusem..


TEKSTURA: Kao što mu i sam naziv kaže, ovaj ruž stvara mat baršunasti izgleda na usnama.Tokom nanošenja veoma je gladak, uopšte nemate osjećaj da je riječ o matt ružu, klizi na usnama te je zbog toga jednostavan za nanošenje, međutim poslije izvjesnog vremena na usnama, blago osjetite njegovu suhoću koja jednostavno i dolazi sa matt ruževima. Možete ga podjednako dobro nanjeti sa četkicom ali i direktno iz pakovanja. Jedan sloj je i više nego dovoljan (na slici to je donji swatch), međutim ako želite intenzivniju, apsolutno matt boju onda će vas dva sloja zadovoljiti (godnji swatch na slici).  Iako nisam uspjela da nađem sastav ovog ruža, na Turskoj službenoj stranici GR, stoji da ruž u sebi sadrži vitamin E. Vitamin E ima njegujuće svojstvo, te se inače nalazi u većini balzama za usne, pa vjerujem da iz tog razloga ruž ima tu glatkoću . Dakle još jedan plus. :)

POSTOJANOST: Nevjerovatno mi je bilo koliko je ovaj ruž postojan. Već pri prvom nanošenju, pokazao je svoju kvalitetu ne samo u teksturi nego i u postojanosti. Može vam trajati po cijeli dan, uz jedan izuzetak a to je dakako ako jedete. Jednom prilikom bila sam vani duže od 5 sati, a kada sam se vratila kući, ruž je bio još na usnama. Ono što moram da priznam, poslije tih 5 sati, boja mu je postala malo bljeđa , ali je i dalje bio na usnama.

Evo ga i na usnama moje drage A.




CIJENA  I DOSTUPNOST: Ovaj ruž sam prije nešto više od 10tak dana kupila u Makeup Areni (Tuzla), koja također ima i svoju web stranicu za on line kupovinu. Za djevojke koje žive u Sarajevu, ovaj ruž možete naći i u novootvorenoj prodavnici Roxanne koja se nalazi na Siranu. Cijena ruža varira od 4.5 KM do 5 KM.



OCJENA: 5/5

P.S. Od nedavno možete nas pratiti i preko fb Make up Judge, te preko bloglovin' http://www.bloglovin.com/blog/11900987..Uskoro ćemo biti i na instagramu :)

You Might Also Like

6 komentari

  1. Jao ja sam gledala swatcheve na Areninom blogu i sve su mi se nijanse svidjele teško da bih se mogla odlučiti za samo jednu, ova tvoja mi je baš lijepa! Voljela bih da nijanse imaju nazive a ne samo brojeve ipak zaslužili u to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apsolutno se slažem sa tobom za nazive, ali dobro šta je tu je :) Meni je trebao jedan ruž u smeđoj nijansi i apsolutno se nisam pokajala, uzivo su vjeruj jos lijepsi. Ne sumnjam u to da ako odlucis da kupis jedan, koji god izaberes neće biti pogresan izbor. :D

      Izbriši
  2. Nisam ni znala za tu radnju :O Inače ne idem na Sirano, i trebala mi je minuta da skontam šta je to haha xD ima da odem prvom prilikom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha, meni je to prečica do faxa pa često prodjem. Svakako, nece ti je biti teško naci, jedina je radnja sa kozmetikom, a i tek je otvorena, možda prije nešto više od mjesec dana.. Pored GR imaju i classi proizvode.. :)

      Izbriši
  3. Nadam se da ti ne smeta što sam recenziju podijelila na stranici od shop-a :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš suprotno, izuzetno mi je drago i počastvovana sam time.. Mogu da kažem da mi je ta podjela uljepšala dan :) Također ovaj ruž vrijedi svake pažnje, ali jedva čekam da vidim i novu liniju GR Vision :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe