FARMASI ILLUMINATION- SILVER & GOLD

svibnja 17, 2016

Unazad dva kataloga brenda Farmasi imate priliku probati posve novi proizvod, Illumination highlighter za lice. Ja sam imala tu sreću, da među prvima probam ovaj proizvod dok još nije izašao u prodaju. I tako, poslije puna dva mjeseca testiranja, na red je došla i recenzija.


Neka vas slike ne zbune, na kojima možda pakovanje djeluje veće nego što jeste, jer ova dva čuda su poprilično malena, kriju svega 25 ml, ali zbog načina upotrebe, trajati će vam, pa sigurna sam.. vječnooost :) Tuba pakovanje, od meke plastike, moj su favorit uvijek, što bi dakle značilo da mi se i kod ovog proizvoda pakovanje dopada. 

Šta je zapravo ovaj proizvod? Čemu služi? Ne nisu nikakvi illuminati u pitanju, kako sam par puta na društvenim mrežama pročitala, a i sam se našalila. :) Iako naziv illumination, na to malo podsjeća, ipak  je riječ o nečemu posve drugom. Da prevedem na naški to bi bio iluminator. Kratko i jasno objašnjeno: riječ je o tečnom/kremastom highlighteru. Nisam apsolutno sigurna, ali mislim da je ovakva vrsta proizvoda prvi put dostupna kod nas, bar što se drogerijskih proizvoda tiče, iako je u svijetu već jakooo dugo prisutan. Bože što li vam ovo pišem, kad se to već polako počinje podrazumjevati :)

U par navrata sam pročitala kako se ovaj proizvod miješa sa podlogom/puderom i tako nanosi na lice. Istina je ovo, ali na pola. Zašto kažem na pola, jer su neke djevojke to shvatile bukvalno, pa pri nanošenju pudera, nanose i ovaj proizvod na cijelo lice. Vi to naravno možete uraditi, ali samo ukoliko ste u fazonu "blink blink svuda na meni" ili pak zaista želite glumiti disko kuglu. Da se to ne bi desilo svima nama, "nešljaštećim" ljubiteljima, držite se posve jednostavnog pravila. Nanosite ga samo na područje gdje obično nanosite i klasični higlighter, dakle potez od jagodica prema sljepočnicama i/ili nos i/ili brada. Dva su i načina nanošenja, onaj prvi polu istiniti, dakle miješanjem sa podlogom ili drugi, meni draži, jako malu količinu prvo malo razmažem između prstiju, a onda lagano nanesem nakon tečnog pudera. Nemasna formula ovog proizvoda je odlična za lako nanošenje i prozračnost, pa kameni puder nakon toga možete staviti, ali ja ga ne preporučujem, jer će vam prekriti taj svjelucavi efekt, a drugo može izgledati pomalo zabetonirano lice od previše slojeva, naročito ako niste vješte u šminkanju. 


Dvije su nijanse u Farmasi ponudi: gold i silver. Oba proizvoda odlikuje odlična pigmentacija, s kojom treba biti oprezan, vjerujte mi na riječ, količina graška je maximalna količina za nanošenje. Ako krenemo od nijanse silver, onaj kojeg moja blijeda put više voli, onda moram da kažem da naziv silver, baš i nije posve adekvatan, jer je ovdje riječ o nekoj svjetlijoj rozoj nijansi sa sitnim srebrenim česticama, koje treba da reflektuju svjetlost. Silver je poprilično suptilan, lagan. Gold je s druge strane opšta suprotnost tome, rekla bih tamnija zlatna nijansa sa dosta čestica, koja pomalo vuče i na tečne bronzere. Pomalo provokativan, nametljiv, idealan za ljetne dane koji nam dolaze, kada ćemo željeti što više svoj preplanuli ten naglasiti, a bolje pomoći za to od higlightera nema :).. Nijansa koja bi vama više odgovarala vjerujem mogla bi zavisiti i od vašeg podtona, pa u zavisnosti od toga jeste li hladnog podtona birajte silver, ili u slučaju toplog, gold. U konačnici mogu da kažem da ovo nisu neki revolucjonarni proizvodi, jer tamo negdje iza mora i sedam gora, djevojke koriste nevjerovatne iluminatore, koji rade čuda na licu, ali ipak i ovo je proizvod koji radi svoj posao, vrijedan pažnje, naročito u našem oskudnom tržištu ovakvih i sličnih proizvoda.


Pojedinačna regularna cijena ovih proizvoda je 11,95, dok su u trenutnom katalogu sniženi na 7,95 KM. 

Jeste li do sada probali iluminator? Koji bi vaš izbor bio između ova dva? Ljub, ljub do narednog čitanja. Vaša M.

You Might Also Like

7 komentari

  1. Imam silver, prezadovoljna sam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam silver i zbog neceg ga zaboravljam koristiti kako spada :D
    Ali definitivno je ok proizvod posebno s obzirom na odnos cijene i kolicine :D
    Imam Aurin i njega koristim cesce :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da, upravu si i Aura ima u svom asortimanu ima iluminatore.. Treba i njih da probam :)

      Izbriši
  3. Farmasi proizvodi izgleddaju tako dobro! Naravno da me i ovaj sada privukao...
    Šteta što ih nema kupiti kod nas u Hrvatskoj

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ce vam uskoro stici :) Imaju zaista kvalitetnih proizvoda

      Izbriši
  4. Za sve zainteresirane u RH mogu mi se obratit:)

    https://www.facebook.com/mmalkic

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe