MAYBELLINE THE FALSIES PUSH UP DRAMA MASKARA

svibnja 21, 2016

Svi koji prate beauty scenu, naročito kada su drogerijski proizvodi u pitanju, u posljednjih nešto više od pola godine, nisu mogli a da ne zamijete, ako mogu tako da kažem, veliku ekspanziju noviteta brenda Maybelline. Inovativne formule, interesantna pakovanja čistih linija, kvalitetni proizvodi, samo su neke odlike, dijela tih proizvoda.


Među malom hrpom noviteta, našla se i jedna maskara "The falsies push up drama". Još od srednjoškolskih dana (što je, sad već bilo jako davno), otkrila sam kvalitetu skoro svih Maybelline maskara. Ako me pitate, koju maskaru kupiti po cijeni ne višoj od 10tak KM, ja ću vam kao iz topa reći "žutu Maybelline obavezno!!". Dovoljno razloga, da sam se jako željela isprobati i ovu novu.

Ako krenemo od samog pakovanja, jasno je da odstupa od klasičnog "buca" Maybelline pakovanja. Tanka tuba, sa malim crnim središnjim zadebljanjem, koji razdvaja, metalik rozu od metalik crvenog poklopca. Moram priznati da je pakovanje efektivno. Količinu od 9,5 ml trebate potrošiti u uobičajnom vremenu koji vrijedi za sve maskare, dakle 6 mjeseci od otvaranja..


Na već spomenutom crnom dijelu pakovanja, nalaze se kratke informacije o inovativnoj četkici, kako kažu riječ je o cup-shaped bristles, što bi otprilike predstavljalo gumenu četkicu, sa jaako sitnim i poprilično razdvojenim čekinjem, uz pomoć kojih ćete dobiti taj "push up" efekt.
Prilikom izvlačenja četkice iz tube, primijetiti ćete kako je samo grlo (dakle vrh tube) nekako širi, što dozvoljava četkici da izvuče previše maskare iz tube. Sa malo užim grlom vjerujem da bi taj problem bio riješen.

Sam tekstura maskare, nije naročito ni gusta, ni previše rijetka, ali prilikom aplikacije osjetim onaj "mokri" osjećaj na trepavicama, koji mnogi pripisuju teksturi. Ja bih ipak rekla da je problem u količini proizvoda, a ne samoj teksturi, jer kada višak maskare otklonim na maramicu, meni djeluje solidno gusta. Suši se relativno brzo na vašim trepavicama, ali savjetujem da nanosite samo jedan sloj. Ako se pak odlučite na dva sloja, sačekate par sekundi, kako bi se u potpunosti osušio prvi sloj, pa tek onda nanosite drugi sloj.


Prilikom aplikacije, zaista je na prvom sloju vidim taj "push-up" efekt. Iako imam i prirodno blago uvijene trepavice, sa ovom maskarom one se fino podignu, skoro do samih obrva. Dakle ono što obećavaju, to ćete definitivno i dobiti. No na polju volumena, ova maskara je malo zakazala. Moje trepavice, jednostavno slijepi, bilo da je nanesem u jednom ili dva sloja. Lično poznajem djevojke koje vole te pomalo slijepljene trepavice, pa ukoliko ste jedna od njih, onda imate moju toplu preporuku za ovu maskaru. Međutim ukoliko tražite volumen koji se postiže samo uz jaako razdvojene trepavice, onda ipak ostajem pri  preporuci "žutu Maybelline", punog naziva The colossal volum' express mascara, koja vam zaista pruža nevjerovatan volumen. U pogledu nanošenja na donje trepavice, ovo je jedna možda od najboljih maskara. Vjerujem da je sitno čekinje zaslužno za lako nanošenje, bez razmazivanja.

Sama postojanost maskare je bezprijekorna. Cjelodnevno nošenje, bez ikakvih razmazivanja, preslikavanja i tome slično, odlika su ove maskare. Čak i za jako masne kapke, poput mojih. No, bez obzira na tako jaku izdržljivost, skidanje maskare neće vam predstavljati problem. Micelarna voda, losion za skidanje ili pak dvofazni odstranjivač, šta god da sam izabrala, bez problema sam skinula maskaru. Naravno dvofazni odstranjivač se tu pokazao kao najbolja opcija, što i ne čudi :)


Hvala vam na čitanju. Ljub, ljub M.

You Might Also Like

9 komentari

  1. Sviđa mi se kako izgleda ova, puno je boljeg izgleda od onih "buca" al opet ako tako sljepi trepavice ja ostajem na žutoj buci :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pakovanje je jako lijepo no ja bih ipak kupila zutu colossal maskaricu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sto bi moja kolegica Nikolina rekla, pakovanje je pravo fotogenicno :)

      Izbriši
  3. Ma zuta je zakon ! ��✋

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne zvuci lose, ali mojim trepavicama je neophodan volumen... Pa je mozda ipak bolje da kupim žutu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slazem se, sve zavisi od toga sto ocekujete od maskare.. Ne cudi me sto bi mnoge izabrale zutu obzirom da vecini djevojaka nedostaje volumena

      Izbriši
  5. Pored Essence I ❤Extreme volumen maskare koja je za male novce i vise nego odlična u neseseru uvijek imam i "žutu"Maybelline maskaru koja mi je omiljena od dana kad sam je onako žutu vidjela na rafi s ostalim maskarama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da su kultnu zutu maskaru svi imali, i jos nisam upoznala nekoga ko se razocarao :) slazem se da je i Essence maskara dobra, mada ja ipak prije biram Maybelline zutu :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe