PURE JOJOBA OIL + IZNENAĐENJE!

svibnja 14, 2016

Kao masnokožac nisam ljubitelj ulja, na tu riječ kosa mi se diže na glavi, ali vremenom  čitajući postove drugih djevojaka, vidjela sam da se sve kunu u to kako je "ulje na ulje" definitivno dobitna kombinacija. Kako onda ne probati..



Dugo vremena sam razmišljala koje ulje da izaberem, šta je  to što će mojoj masnoj koži odgovarati. U isto vrijeme dok sam ja čitala hrpu članaka o djelotvnornim svojstvima raznih ulja, naše blogerice su počele da hvale čisto jojobino ulje koje su kupile u Konzumu i to po jako povoljnoj cijeni. Kao da je kosmos posložio stvari, pa je moja odluka pala baš na to ulje :) 

Prije nego kažem par rečenica o ovom proizvodu, evo kratiki vaz (čitaj: govor) općenito o jojobinom ulju.
Odmah treba razjasniti da jojobino ulje iako nosi taj naziv, ustvari nije ulje. Tačnije to je tzv ekstrakt voska, koji je od svih spojeva u prirodi, vjerovali ili ne, najsličniji ulju ljudske kože tj, sebumu, zbog čega bi i trebala da odgovara svim tipovima kože.
Sadrži važne nutrijente poput vitamina E, kompleksa B vitamina, jod, krom, cink, minerale. Reguliše PH vrednost, potpomaže hidrataciju suhve kože, jer odlično vlaži kožu, lako i brzo se upija čime ostavlja kožu baršunastom i mekom. Također ima antibakterijsko svojstvo, koje je prijeko potrebno sve osobe sa  problematičnom i osjetiljivom kožom.
Ono zbog čega je ovo ulje bio moj izbor broj jedan u njezi kože jeste i to što jojoba ulje reguliše stvaranje sebuma, pa je dobro za negu i vraćanje ravnoteže naročito nama masnokožcima. Pored toga , masna koža je i sklonija bobuljicama, zbog veće količine sebuma koji koža izlučuje, no jojobino ulje je prvenstveno tu da uravnoteži proizvodnju sebuma, jer kao što već rekoh sastavom je slično sebumu, pa je i logično da će "zavarati" kožu da je proizvela dovoljno sebuma. Pametno ulje nema šta!! :)

No nikako ne treba izostaviti i njegovo svojstvo u borbi protiv starenja kože, jer ovo ulje pruža disanje i kontrolu hidratacije, čineći kožu savršenom za njegu protiv starenja. Također dodatak vitamnina A preparatu smanjuje bore i tamne mrlje.  Jedna od bitnih prednosti ovog ulja je to što se ne kvari niti oksidira, čak ni na visokim temperaturama.

Eh sada da se vratim kratko na striktno ovo ulje koje možete vidjeti na slikama ovog posta. Dakle velika prašina se digla kod nas, kada su mnoge djevojke ugledale na policama Konzuma ovo ulje po cijeni od nevjerovatnih 2,95 KM. Naravno da pričam o akcijskoj cijeni, jer regularna cijena ovog ulja je daleko veća- oko 14 KM. Od tada je prošlo skoro pola godine, a ovo ulje je često na akciji od 3-5 KM, pa se "priča o jojobinom ulju" nastavila sve do danas. 

Ovo ulje dolazi nam ravno iz Egipta, od Golden Cosmetic. Pakovanje sadrži 20 ampula, koje u sebi sadrže 100% čisto jojobino ulje, bez ikakvih dodataka. Jednu ampulu, nanosite navečer na čistu kožu. Iako sam na prvi pogled pomislila kako mi jedna ampula neće biti dovoljna, dobro sam se prevarila, čak mi ostane i jedna- dvije kapljice koje utrljam u zanotice. Zaista je potrebna mala količina i tanak sloj.



Nakon nanošenja, koža uopšte nije masna, kako bi ste to očekivali od jednog ulja. Naprotiv fino i brzo se upije u kožu, bez imalo ljepljivog osjećaja na licu. Sutra ujutro, kada prije umivanja dotaknem lice, ono je jako mekano, a nema ni onog debelog masnog sloja (pravi masnokožci znaju o kolikoj količini sebuma na licu pričam), već je tu skroz tanki sloj sebuma, koji bi se čak i uz pomoć jednog blot papirića mogao otkloniti. 

Koža mi je nakon potrošenog jednog pakovanja ovog ulja, i dalje masna, ne očekujte dakle od njega čudo, jer se to neće desiti, ali izlučivanje sebuma je vidno smanjeno, što je za mene zadovoljavajuće. Akne mi se pojave tud i tamo, i to većinom u onim danima kada hormoni polude, no primijetila sam da one bolne potkožne akne, znatno brže se smire kada stavim ovo ulje. Ovih dana ga ne koristim svakodnevno, nego 3-4 puta sedmično i tako mi je sasvim ok. Vi naravno nađite svoj balans, ukoliko se odlučite probati ovo ulje.

Ono što je još bitno za kraj da skrenem pažnju, jeste to da ovo ulje ne možete koristiti u svojstvu ulja za masažu ni lica ni tijela, jer je previše suho i brzo prodire u kožu, no s druge strane iako tako suho, ne preporučuje se da ga koristite prije nanošenja šminke, bez obzira na tip vaše kože. Dakle držite se pravila, da ga nanosite navečer.
Ja sam napravila svoje zalihe ovog ulja, jer ko zna do kada će Konzum velikodušno stavljati na akciju ovo ultra mega super dobro ulje :)

I za kraj jedno malo iznenađenje. :) Obzirom da blog postoji već duže od dvije godine, primijetim djevojke koje me stalno prate, pa ću od sada nenadano u nekom od postova, nagraditi neku od njih. Nagrada će biti baš proizvodi iz tog posta ili ako ništa bar tog istog brenda. Naravno i sve nove djevojke koje se budu istakle svojim lajkovima i komentarima bilo na blogu ili društvenim mrežama također će biti u "bubnju" za osvajanje nagrade. Ovoga puta jedno pakovanje ovog ulja, dobiti će Jasmina Inna. Jamsinu molim da mi se javi, preko fb stranice, kako bi smo se dogovorile oko slanja. Ostale djevojke, pratite me, pišite mi, možda baš vi budete naredna dobitnica.. Ne zaboravite klinkuti i na "pridruži se ovoj web lokaciji" i desnoj traci bloga, kako bi ste ušle u krug mojih GFC pratitelja.


Do narednog čitanja, mnogo ljubaca za vas. M.

You Might Also Like

8 komentari

  1. I ja sam ga kupila na preporuku blogerica...Cini mi se da sam procitala da ovo ulje koriste i djevojke sa suhom kao i one s masnom kozom i svima stima...Logicno je bilo da ce ga i moja mjesovita koza probati :D zaista je divno...meni se svidja osjecaj glatkog i svjezijeg lica ujutro kad ustanem...Jedina je steta sto ovo ulje nestane brzinom svjetlosti u Konzumu :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo ulje bi zbog svojih svojstava trebalo da odgovara svim tipovima. Za djevojke s masnom kožom ovo ulje je definitivno broj jedan, dok s ostalim tipovima koze djevojke mogu probati i ostala.. Javi mi dojmove i nadam se da ces se docepati svog.. pogledaj u manjim Konzumima, oni koji nisu na vidiku, zna i u njima biti, ili jos bolje ako imas neki lokalni pitaj neku tetu ako bude dolazio da ti ostavi :)

      Izbriši
  2. Ovo jojobino ulje je čudesno.Kupljeno na akciji po 2.95 KM onako čisto za probu a svaki novi odlazak u Konzum iskoristim za obilazak rafe na kojoj se nalazi ovo ulje kako bi isto kupila i dodala ga u ladicu svojih čudesnih zaliha.
    Koristim ga svaku 3 noć i lice mi ujutru bude tako mekano,blistavo a i aknama u PMS-u ovo ulje pokaže zube svaki put kad se pojave.Ko bi rekao da samo jedna ampuluca(moja mjerica) radi tako dobar posao.Cak mi ni miris ne smeta kao nekim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. apsolutno se slazem sa svime sto si napisala.. i kod mene je ista stvar :)

      Izbriši
  3. ja imam mješovitu kožu i ovo ulje mi je odlično :D koža ga fino upije i ujutro bude kao bebina :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Jao nagovorila si me haha, danas idem u potragu za njim! Možda čak uzmem i ampulice odlomim u bočicu s pipetom radi lakšeg korištenja. xx

    Shake That Beauty blog♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehehe, nadam se da ce ti se dopasti.. ja vise preferiram ovo u ampulicama zato sto mi je kolicina taman za lice i vrat, ne mogu pretjerati, no svakako ono s pipetom ce ti duze trajati jer je veca kolicina :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe