NIVEA/ FACIAL CLEANSING CREAM

studenoga 30, 2016

Negdje prije nešto više od mjesec dana, shvatila sam da moje lice, poslije višegodišnjeg korištenja raznih umivalica i čistilica lica namjenjenih masnoj koži, zaslužuje mali predah od tako agresivnih preparata, a uz to bližili su se i hladniji dani, kada grijanje u prostorijama iscrpi i zadnju kap vlažnosti iz lica, pa se dodatna njega itekako podrazumijeva bez obzira na vaš tip kože (jer i masno i suho lice može biti dehidrirano). Bacila sam se u potragu i pronašla jedan proizvod koji do sada nisam viđala na našim policama, a na prvi pogled učinilo mi se da je ovo baš proizvod koji bi mogao ispuniti sve ono za čime tragam i što želim. Riječ je o NIVEA Facial Cleansing Cream umivalici za lice. Na samom pakovanju stoji da je riječ o novom proizvodu, no koliko novom ne bih znala reći, no u konačnici nije ni bitno, zar ne?


Za početak malo formalnosti :) Umivalica dolazi u pakovanju od tanke plastike, u orginalnoj Nivea plavoj boji. Sadrži 150 ml proizvoda koje treba da potrošite u roku od 12 mjeseci, što je za jednu umivalicu i više nego dug period. Poklopac je napravljen od tvrde plastike, te omogućava savršeno doziranje. Nivea Cleansing Cream namjenjena je svim tipovima kože. Cijene se zaista ne mogu sjetiti, no čini mi se da je oko 10tak KM.
U analizu samog sadržaja nisam ulazila, mada priznati ću da sam dugo vremena izbjegavala Nivea proizvode, znajući da sastav njihovih proizvoda i nije za neku naročitu pohvalu. Ukoliko imate izrazito osjetljivu kožu savjetujem da prije kupovine ipak malo pogledate sastav.


Ukoliko ste pročitale puni naziv umivalice onda sam sigurna da ste i vi primijetile jednu interesantnu riječ, koja je i presudila da kupim ovaj proizvod, a to je "cream". Dakle ova umivalica se u moru drugih razlikuje po tome što nije riječ o klasičnoj ili pjenastoj umivalici, već je riječ o kremi za čišćenje lica, što je vidljivo već pri pogledu na sam proizvod, obzirom da je tekstura skoro pa ista kao kod klasične Nivea kreme (možda je za trun umivalica "mekša"). I mirisom se ne razlikuje od dobro nam svima poznatog mirisa kultne Nivea kreme. Osim toga, razliku ćete osjetiti i prilikom aplikacije. U prvi mah sam očekivala da će proizvod u dodiru sa vodom ili kožom bar malo zapjeniti, no pjena je izostala. Umjesto toga, imati ćete osjećaj kao da mažete samu kremu na lice, no bez upijanja i dosta je manje masna. Ispire se veoma lako, i ostavlja blago masnjikavi fil na koži, no to meni ne predstavlja problem, jer sam i željela proizvod koji će biti nešto bogatiji od standardnih "isušujućih" proizvoda koje sam koristila do sada. Masni sloj, blagim tapkanjem peškira po licu nestaje, a koža ostaje čista. Ono što mi se naročito dopalo jeste mekoća kože nakon korištenja, te apsolutno normalni osjećaj na koži, bez truna zatezanja ili osjećaja suhoće. Nisam primijetila da mi se koža nešto više masti u periodu od kada koristim ovu umivalicu, ali sam zato primijetila da mi je lice dosta otpornije u ovim hladnim danima, pa suhih i dehidriranih dijelova nemam. Obzirom da ja imam masnu kožu meni je ovaj proizvod u kombinaciji sa hidratantnom kremom sasvim dovoljan u borbi protiv isušivanja i dehidracije kože. 


Jedina zamjerka koja bi išla u smjeru ove umivalice jeste ta da je sa njom nemoguće u potpunosti skinuti šminku sa lica, iako je na samoj ambalaži navedeno da dubinski čisti, no to se u mom slučaju nije desilo. Čak ponekad ni male ostatke jače šminke,koji ostanu nakon brzinskog skidanja micelarnom vodom, ne može da skine, pa je u tu svrhu potrebno koristiti neke druge proizvode. 


Sve u svemu jedan solidno dobar proizvod (ako mogu tako da kažem), koji sam uvrstila u svoju njegu, naročito jutarnju, kada moje lice ova umivalica očisti i pripremi za nanošenje makeup-a.

Do narednog čitanja, ljub, ljub. M.



You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe