AVON/ LOSIONI- IN SHOWER & NUTRA EFFECTS

siječnja 15, 2017

Nikad nije malo priče i upozorenja da kožu treba njegovati i u najhladnijim zimskim danima. Glatke, savršene noge, ali i cijelo tijelo njeguju se cijele godine, baš kao i koža lica. Iako možda nisu izložene vanjskim utjecajima kao lice, to nikako ne znači da im nije potrebna dodatna njega u ovim hladnim danima. Kada smo ponovili gradivo 😃😃, vrijeme je i da vam predstavim moj Avon spasilački trio ove zime.


Avon je još od prvih dana prodaje na našim prostorima imao zaista bogatu ponudu losiona i ostalih mazalica za tijelo, sjećam se kada sam još u srednjoj školi skupljala novac kako bi se domogla bar neke od tih prelijepih mazalica koje su krasile stranice kataloga. Raznovrsnost ponude zadržao je i do danas, no s vremenom formule su se mijenjale i prilagođavale novim saznanjima i trendovima, a ova tri proizvoda s rezultat "modernih losiona" iz Avon radonica.

NUTRA EFFECTS LOSIONI


Nutra Effects linija proširivala se cijele godine, a među zadnjim u tu družinu došli su njegujući losioni za tijelo i to tri vrte: losion za suhu kožu sa bademovim ekstraktom (koji nisam imala priliku još probati), Ultimate moisture losion za normalnu do suhu kožu sa ekstraktom chia sjemenki i Intensive repair namijenjen za veoma suhu kožu koji ima regenerirajuće svojstvo.
Losioni dolaze u čvršćem plastičnom pakovanju, u količini od 250 ml, mada možete ponekad u katalogu naći i XL pakovanja u količini od 400 ml. Oba losiona pogodna su za osjetljivu kožu, hipolaergena i ne sadrže parabene i boje.


Ultimate moisture jedini je losion u ovoj družini koji je pogodan za normalnu kožu. Jedan od glavnih sastojaka ovog losiona je chia sjeme, koje je u kozmetičkom svijetu izuzetno cijenjeno kada je u pitanju hidratacija i vlažnost kože. Rjeđe je strukture, lako maziv, lagan na koži, sa izuzetno brzim upijanjem. Prijati će vam bez obzira na godišnje doba, jer je ovo jedan od onih laganijih losiona koje manje više svi volimo. Ja ga najčešće nanosim na gornje dijelove tijela, gdje mi je koža normalna, ali želim zadržati tu hidrataciju, a ujedno volim da mi se na tim dijelovima losion što prije upije u kožu.


Intensive repair jedan je od onih "teški" losiona, čemu svjedoći i njegova gušća tekstura. Miris mu više vuče na sjemenke nego li kod Ulimate moisture. Kao što mu i sam naziv kaže namijenjen je intenzivnoj obnovi vaše suhe i oštećene kože, idealno dakle za hladne dane. Ko me prati zna da sam ja jedna od onih kojoj koža na nogama zadaje velike glavobolje i poprilično sam oprezna kada je u pitanju nanošenje losiona na to područje. Dok sam Ultimate moisture rezervisala za gornji dio tijela, Intensive repair sam koristila na nogama, te mi srećom nije izazvao iritacije, niti pogoršao stanje kože. I dalje izbjegavam nanositi bilo kakve losione nakon depilacije, no u ovim zimskim danima, kada damo malo oduška i dlakama 😂😂 pokazao se kao dobar losion. Upija se za trun sporije, što je i opravdano s obzirom na njegovu teksturu i namjenu, no ne ostavlja onaj ljepljivi neugodni debeli sloj na koži. Dok je pakovanje za Ulitmate moisture idealno, za Intensive repair zobg njegove guste teksutre nije baš savršeno, no riješenje je jednostavno, držite losion naopako :)


SKIN SO SOFT IN SHOWER



Losioni za tijelo koji se koriste još dok ste pod tušem, inovacija je kojom su se mnoge žene oduševile i zavoljele je. Iskreno govoreći nisam sigurna da je ikada ovakav tip losiona moći zamijeniti onaj klasični, bar kada je u pitanju njega i hranjenje kože, no svakako za sve nas koje smo ponekad lijene ili je toliko hladno da ne možemo čekati da se klasični losion upije, onda su "in-shower" losion definitivno dobrodošli i prava stvar, jer na kožu je bolje nanijeti i ovu vrstu losiona nego je nikako ne nahraniti.
Baš kao i Nutra Effects i ovaj loison dolazi u sličnom, plastičnom pakovanju. Tekstura mu je gusta i moram priznati da bi bilo puno bolje da je bočica mekanija (problem isti kao i sa maloprije spomenutim losionom, a i rješenje je isto 😃)
Prilikom aplikacije imate osjećaj kao da mažete neku bogatiju kremu na kožu. Lijepo se ispire sa kože i nisam primijetila da ostavlja neki masni trag iako u sebi sadrži jojobino ulje. No ne zaboravite da jojobino ulje i spada u kategoriju "suhih ulja".


Regularna cijena Nutra Effects losiona je 12,00 KM za 250ml i 15,00 KM za 400ml. U trenutnom katalogu možete ih naći po super sniženoj cijeni za 6,90, odnosno 4,90 ukoliko se odlučite za kupovinu Intensive repair losiona. SSS in shower platiti ćete 9,00 KM po regularnoj cijeni, ili 7,90 KM u trenutnom katalogu.

Do narednog čitanja drage moje dame. Vaša M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe