AVON/ PROMOCIJA "LIFE" BY KENZO TAKADA

listopada 30, 2016

Ukoliko pratite BIH blogerice, ali i ostale medije, onda sigurno znate da je Avon u četvrtak 27.10.2016 godine, organizirao promociju u čast jedne prekrasne suradnje, iz koje je izrodio također prekrasni parfem, jednostavnog ali snažnog naziva "LIFE". Kako to obično biva sa svim Avonovim promocijama, o njima se priča i danima poslije. pa tako i o ovoj koja je oduševila u svakom pogledu, no hajmo redom.

Još u prošloj Avon kampanji pojavio se novi parfem "Life". Iz Avona su ga željno iščekivali i s velikim ponosom predstavili, što uopšte ne čudi jer iza samog parfema stoji glavom i bradom svima dobro poznati dizajner Kenzo Takada, koji je ovoga puta kreirao parfem isključivo za Avon. Mora se priznati, da je suradnja sa ovakvom osobom velika čast i uspjeh za brend :) No s druge strane, Avon je brend koji brine o svojim kupcima, ukazuje na prevenciju raka dojke i kroz svaku svoju kampanju bori se protiv nasilja u porodici, i kao takav zaista zaslužuje svjetsku pažnju i uopšte ne treba da čudi zašto je tako poznato ime u svijetu mode izabrao baš Avon kao brend s kojim želi surađivati.


“Želio sam raditi s Avonom na stvaranju mirisne kolekcije koja bi bila prihvatljiva ženama širom svijeta.” izjavio je Kenzo Takada. "Moja je najveća radost pronaći inspiraciju u ljepoti svijeta oko mene i okrenuti je u potpuno novu stvarnost. Iskustvo s Avon timom mi je dozvolilo upravo to, saradnju s nekim od najnevjerojatnijih kreatora parfema u stvaranju mirisne linije koja odražava našu zajedničku strast da živimo predivan život. Avon Life mirisi prenose ljepotu i pozitivnost i prepuni su čuda koja nalazimo u svijetu prirode."

No, vratimo se mi sada na samu promociju. Kako to uvijek i biva, Avon pored same promocije, pomno bira i lokaciju na kojoj će se održavati, dovodeći tako u savršeni sklad, atmosferu, lokaciju i promociju noviteta. Za ovaj put izbor je pao na prekrasni ambijent West Wood Cluba koji se nalazi u sklopu Hotela Central u samom srcu Sarajeva. Zahvaljujući osoblju hotela, kao i najdivnijim ljudima iz Avona, od samog početka dalo se naslutiti da će ovo biti zaista lijepo i ugodno druženje. 


Iz Avona mislili su na svaki detalj, pa su tako prozori bili u cvjetnom aranžmanu, stolovi ukrašeni ljubičicama koja je predstavljala sastavnu notu parfema, a parfemi (muški i ženski) su prezentirani uz prelijepu dekoraciju i u muzejskim kutijama u kojima se čuvaju najdragocjeniji predmeti i dijamanti :) A cijelu noć uživali smo i u prekrasnom glasu djevojke koja je pjevala uživo. Naravno tu su bile i moje divne blogerice s kojima sam druženje nastavila i nakon događaja, a neke od njih i po prvi puta vidjela uživo.


U sklopu promocije, imale smo priliku vidjeti i premijerno predstavljanje nove modne kolekcije pod nazivom "Viktorijansa šuma" domaće modne kreatorke Emine Husedžinović- Ibrahimović. Primarni zadatak cijele kolekcije jeste taj da podigne svijest o ekološkim problemima, ali i da u novu kolekciju unese ideje iz 19. stoljeća. Obzirom da je cvijeće bilo sastavni element većine kreacija, odlično se uklopilo uz promociju Life parfema koji pripada cvjetnoj kategoriji.


Mnogi će reći da se na naše području događaj smatra uspješnim ukoliko je organizovana na lijepoj lokaciji sa lijepom hranom i atmosferom, ako uz to dodamo izvrsne domaćine, predivne ljude koji su prisustvovali, promociju modne kolekcije, prekrasnu muziku, dekoraciju koja je na sve strane govorila "life, life, life..", onda morate prizanti to je i puno više od uspješne organizacije. Izuzetan trud, cijelog Avon tima, naročito drage Šejle i ovoga puta bio je zaista vidljiv na svakom koraku, pa ne treba da čudi kako je Avon i ovoga puta nadmašio očekivanja. Još jednom hvala Šejla, hvala Avon i nadam se da se opet vidimo uskoro na promociji još nekog prekrasnog noviteta, s nestrpljenjem čekam :)


Nadam se da ste uživale u čitanju drage moje, i da sam vam prenjela barem dašak atmosfere sa prekrasne noći. 
Ljub. ljub M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Odgovori
    1. Fotografije su sluzbene sa događaja osim dvije (hotel i roz koktel) koje su moje :) Hvala ti :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe