BYPHASSE/ MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE LICA - DA ILI NE?

listopada 02, 2016

Byphasse brend je još uvijek relativno novi na našem tržištu, no ukoliko pratite moj blog za vas sigurna sam više nije toliko ni nepoznat. Do sada ste mogle čitati post o predivnom gelu za tuširanje, te kremema za lice, a ovoga puta šansu sam dala još jednom proizvodu za lice- mlijeku za čišćenje lica.


Ono prvo što upada u oči nije izgled pakovanja nego njegova veličina. Bočica je zaista ogromna, što i ne čudi obzirom da sadrži čak, neuobičajnih, 500 ml .. U prvi mah rekli bi ste odlično, jer za manje novca dobijete zaista puno proizvoda. Međutim s druge strane, blogerice ne pišu samo o proizvodu nego i o pakovanju s velikim razlogom. Ponekad opis pakovanja nije bitan, no ponekad je ključan, kao u ovom slučaju. Opšte je poznato da je Byphasse brend koji njeguje porodične vrijednosti, te je namijenjen cijeloj porodici. Karakterišu ga neobično velika pakovanja po što nižoj cijeni, pa tako izuzetak nije bilo ni ovo. 
Što se tiče estetskog izgleda pakovanja, moram priznati da mi se dopada, jer sam ja ljubiteljica tog čistog izgleda, sa istaknutim informacijama. I crno-roze boje na pakovanju zaista izgledaju skladno. No, sve bi to bila lijepa priča da pakovanje ovog proizvoda koji je namijenjen za svakodnevnu upotrebu nije zaista preogromno. Da bih vam dočarala veličinu reći ću vam da je dužina ove bočice 22 cm, dok je bočica također dovoljno velike Garnier micelarne vode 15 cm. Jedva mi stane u ruku, ponekad i ispadne iz ruke stvarajući nered, djeluje i nepotrebno teško, što u konačnici dovede do totalne antipatije prema proizvodu. 


Teksutra je rijetka i bijela, baš poput jogurta.. Sam otvor kroz koji izlazi proizvod je možda i prevelik, obzirom da mi se često dešava da previše proizvoda izađe na blaznicu i to mi zaista smeta. Dakle opet problem u samom pakovanju, nikako u proizvodu.

A sada da se osvrnem i na sam proizvod. Sastav možete pogledati na slici ispod, a ja ću samo da naglasim da proizvod ne sadrži boje, ali zato sadrži vitamin E te provitamin B5, no nažalost i alkohol na visokim pozicijama. Proizvod je namijenjen svim tipovima kože i baš kao što na pakovanju i kažu "za sve one koji vole tradicijonalno čišćenje". Apsolutno tradicionalni proizvod, koji smo svi nekada koristili, prije nego li su na police stigle neke micelarne, vodice, čistači. skidaći i slične đeride. Koristi se apsolutno isto kao i ostali proizvodi ove namjenje, na blaznicu stavite malu količinu, te očistite lice. Nakon korištenja, ja volim da ga sperem s lica, obzirom da ovakvi proizvodi (dakle ovaj nije izuzetak) ostavljaju masniji sloj na koži. No ukoliko ga odmah i ne sperem, taj sloj se relativno brzo upije u kožu i zaista mi ne smeta. Proizvod zaista dobro obavi svoj posao, skine skoro svu šminku s lica. Skida i vodootpornu šminku, ali ne u potpunosti, za temeljitije skidanje takve šminke savjetujem da ipak uzmete dvofazni odstranjivač.Nije mi izazvao nered, a zbog te svoje "mliječne" teksture davao mi je osjećaj i hranjenja kože, što s micelarnom vodom nekako nedostaje.


Suma sumarum svega, jeste to da je samo mlijeko zaista dobro i radi svoj posao,ne savršeno, ali iapk radi, te je s toga vrijedno pažnje, no s druge strane, za ovakvu vrstu proizvoda, za kojom posežemo svi, najčešće navečer, kada što prije želimo da skinemo šminku koja nam je satima na licu, pakovanje je totalno neoprostivo nepraktično. Ja ću vjerovatno dio mlijeka prebaciti u neku praktičniju bočicu, te ga na taj način koristiti i uživati u njemu. Cijena mlijeka je 5,30 KM, što je zaista i više nego povoljno, a uz to često bude i na akciji.


Ljub, ljub, ljubac M.

You Might Also Like

8 komentari

  1. Isto je i sa njihovom micelarnom,ogromno pakovanje koje ako bi negdje putovala moram da presipam u manju bočicu, ali jeste povoljno pravo :) A izgledom onako,ambalaža je divna pravo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se da je izgled pakovanja super, ali grrrr... ah to pakovanje.. I kod micelarne je koliko sam shvatila isto pakovanje. Nju cu da kupim sigurno, i prespem je u staru bocicu od neke druge micelarne, mislim da je tako prakticnije.

      Izbriši
  2. Još uvek nisam probala nista od ovog brenda, ali su im pakovanja stvarno fenomenalna, jednostavna a privlačna. Nemam naviku da koristim mleko za skidanje šminke, nekako mi je micelarna najefektnija. :)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam vise tip koji voli micelarnu, bolje osvježavaju i daju taj osjecaj ociscenog lica. No s druge strane ni mlijeka nisu losa, jer su jos jedan korak koji njeguje kozu, sve u svemu svaka opcija je dobro dosla ako dobro radi posao heeheh

      Izbriši
  3. Ja sam isprobala tonik sa ružinom vodicom i mogu da kažem da stvarno nije loš.Imamo isto mišljenje što se pakovanja tiče, nepraktično i preogromno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela sam da je tonik na akciji ovih dana, pa razmisljam da ga kupim, no pakovanje me odbija i kod njega. Shvatam njihov koncept ali kod stvarcica koje koristi jedna eventualno dvije osobe u kuci, ova pakovanja su ogromna.

      Izbriši
  4. Ovaj proizvod ne sadrzi visoke koncentracije alkohola kao sto ste napisali, naprotiv uopste ne sadrzi alkohol. Cetearyl alcohol je emulgator u ovom slucaju, koji ne dozvoljava da se masna I vodena faza razdvoje. ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zao mi je sto sam zbog odsustva s bloga, propustila procitati ovaj komentar kada ste ga napisali, pa vam te k sada odgovaram. Od pisanja ovog posta prosle su više od dvije godine, i moje znanje o sastavu se dosta popravilo, pa s toga priznajem da je s moje strane učinjen propust u tom dijelu i hvala vam sto ste na to ukazali. No svakako i dalje treba upozoriti na cetyl alkohol koji može izazvati probleme kod osoba sa ekcemima. No pri ponovnom pogledu na sastav sada sam uočila SLS, koji je sasvim dovoljna razlog da se ovaj proizvod izbjegne u širokom luku. Zao mi je sto to nisam znala prilikom pisanja posta, no ovim putem upozoravam citateljice na to.. Jako stetan sastojak, no nazalost i rasprostranjen u svijetu kozmetike. Hvala vam na citanju i zaista korisnom komentaru :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe