CATRICE/ GLAM & DOLL MASKARA I TUŠ

listopada 16, 2016

Ne znam da li je prvobitno Glam & Doll bila zamišljena ka kolekcija ili je to bio naziv samo za maskaru koja je prva izašla na tržište i to još u proljeće/ljeto 2016 kolekciji. No bilo kako bilo, sada već možemo pričati o kolekciji proizvoda koja dakle nosi naziv Glam & Doll, a sastoji se za sad od maskare koju vam danas predstavljam, tuša u olovci koji je izašao u kolekciji za jesen/zimu, te koliko sam upratila još jedne maskare crnog pakovanja. Sa ovom kolekcijom ne treba miješati kolekciju "glamour doll" koja ima također identično pakovanje, no naziv kolekcije je drugačiji, a vjeruejem da za to postoji razlog. No bilo kako bilo danas dakle recenziram Glam and doll blackest False Lashes maskaru  i Glam and Doll Super Black Liner.

GLAM &DOLL MASKARA

Ljubičasto/lila pakovanje u obliku siluete skriva solidnih 9,5 ml jedne, bez preuveličavanja, odlične maskare. Već sam vam dakle nagovjestila u kojem smjeru ide ova recenzija. :) Obzirom da imam veliki broj maskara koje čekaju svoj red na recenziju, dugo sam se razmišljala koju prvo probati i definitivno nisam pogriješila. Odlično pakovanje, odlična četkica sa izuzetno dobrim čekinjem, koja kupi savršenu količinu proizvoda, i uz sve to odlična tekstura, karakteristike su ove maskare. 
Sama tekstura nije ni previše gusta, ni rijetka, baš na sredini, onakva kakvu sve djevojke vole. Nema potrebe čekati i po nekoliko dana nakon otvaranja da se proizvod "slegne", jer tekstura ostaje ista od prvog do posljednjeg mazanja. Dobro, možda na samom kraju postane malo gušća, no ne dešava li se to sa gotovo svakom maskarom :) 



Četkica je gumena, i kao što rekoh uzima odličnu količinu proizvoda. Na slici ćete primijetiti da četkica nije posve ravna, malo je zaobljena što smatram naročito dobrim, ukoliko pokušavate što bliže prići korijenu trepavica. Sama četkice nije velika, pa su greškice prilikom aplikacije svedene na minimum minimuma. Čekinje je sitno, i zaista fino raspoređeno. Zahvaljujući ovoj maskari dobiti ćete zaista lijepo razdvojene i definirane trepavice, a zahvaljujući lakom pristupu korijenu trepavica, s lakoćom ćete ih podići do samih obrva.
False lashes efekat je po meni ovdje u potpunosti zadovoljen, obzirom da mnoge maskare koje garantuju ovaj efekt imaju tendenciju često i prevelikog ljepljenja trepavica, ova radi baš suprotno od toga. Koristim je u kombinaciji sa jedinim serumom o kojem ćete uskoro moći čitati, i po meni trenutno je ovo pobjednička kombinacija, koja me ne natjerala bar privremeno da ostavim umjetne repavice po strani :) Cijena maskare je ukoliko se ne varam oko 9 KM, i trenuto je bar što se mene tiče ubjedljivo najjeftinija maskarara u drogerijama  koja daje mnogo više u odnosu na cijene. I bez puno razmišljanja svrstavam je u sami vrh meni najdražih top 5 maskara.


GLAM &DOLL TUŠ U OLOVCI

Imam izrazito male oči, pa oni koji me poznaju znaju da tuševi u bilo kojem obliku nisu moji must have proizvodi kada je make up u pitanju, stoga rijetko kada i pišem o njima, a kada ih i dobijem većinom proslijedim dalje, no obzirom na gore spomenutu maskaru koja je bila prava mala poslastica za mene, nisam mogla odoljeti kada sam ugledala da ovaj tuš nosi naziv baš kao i ona, te mu odlučila dati šansu, bar u onim rijetkim situacijama kada posežem za tušem.

Opšte je poznato da tuševi u olovci najkraće traju, brzo se osuše ili im se alikator istroši, te postaju jako neprecizni. Ovaj tuš koristim već nešto više od mjesec dana i ono što za sad mogu reći jeste to da mu je možda za trun oslabio vrh aplikatora, no i dalje ga mogu precizno nanijeti na oči.
Boja je također za trun bljeđa nego li prilikom prvih nekoliko korištenja, pa je zbog toga tuš potrebno nanijeti u kojem sloju više, no konačni rezultat je opet intenzivna crna boja, koja se suši u neki polu mat. Meni sama završnica tuša i nije toliko bitna, no znam da mnogim djevojkama jeste, pa da naglasim da ukoliko tražite pravi mat tuš ovaj onda nije za vas.
Aplikato je dosta neobičan i moglo bi se reći ne baš klasični. Jako podsjeća na vrh koplja- u početku uzak, zatim jako širok i na kraju precizni tanki vrh. Početni uži dio, dopušta mu zaista dobru savitljivost, te tako olakšava posao i nama koje smo manje iskusne u stavljanju tuša i moram priznati da je ovaj aplikator možda i najveći adut ovog tuša.


Jednom kada ga stavite nećete imati brige da će se razmazati ili preslikati, naravno ukoliko prije toga pripremite kapak. Kao i 99% tuševa na tržištu ukoliko ga nanesete tik uz sami unutrašnji rub oka, nakon višesatnog nošenja razmazati će se malo. Skinuti ga možete klasičnom micelarnom ili mlijekom za skidanje šminke. Cijenu tuša je 6,25 KM :)


                            Do narednog puta drage moje, uživajte.. Ljub, ljub.. M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe