ZAFUL/ SQUARE SCARF

siječnja 25, 2017

Zima, zima, e pa šta je, ako zima nije lav, ne boji se ko ima Zaful šal :) I zaista je tako, jer ove godine zime za mene nije bilo, čak i na onim visokim minusima moja mala dekica oko vrata grijala me je gdje god da krenem. Kao vjernog druga nosila sam ga od Sarajeva, Bazela, Strazbura do Pariza (bez šale)..


Dugo vremena na mojoj modnoj WL nalazio se jedan šal ovog tipa, no kod većine koji bi mi se na izgled dopali problem mi je prestavljalo ili zaista jako visoka cijena (ne znam čemu toliko) ili veličina. Naime, ja sam izrazito niska djevojka i zaista mi ne treba tri metra šala. Tražila sam dakle šal, a ne deku. :)
Obzirom da se moja suradnja sa Zaful stranicom nastavila, ako do sada niste upoznati sa Zaful stranicom onda ne znam šta čekate KLIK OVDJE i saznajte, odlučila sam da to iskoristim i pokušam pronaći idealni šal, ne sluteći kakvo malo blago sam otkrila.
Kako to biva, na naruđbu sam čekala 20tak dana, a kada mi je stigla, priznajem uslijedilo je razočarenje, jer sam pomislila da mi je šal stigao u pogrešnoj boji. Brzinom svjetlosti otišla sam na stranicu mahnito tražeći nijanse šala koji mi se stigao (jer znala sam da ovaj šal možete naručiti u različitim nijansama), da bi najzad shvatila kako nije riječ o pogrešnom slanju, nego pogrešnom prikazu nijansi šala na stranici. Dakle slike na stranici bar što se tiče boja nisu dobro mjerilo. Očekivala sam neku neobičnu smeđu nijansu sa rozikastim podtonom, a dobila klasičnu svijetlo smeđu nijansu sa nešto blažim intenzitetom plave i žute, nego što li je to na stranici. I sami se možete uvjeriti u blagu različitost nijansi između mojih slika i onih na sajtu OVDJE. Nakon tog blagog razočarenja, shvatila sam da će se čak ovakve nijanse savršeno uklapati u razne moje kombinacije, te da je razlika zaista mala, a šal svakako i dalje sadrži plavu, žutu i smeđu, nijanse koje mi i trebaju :) 


Ono što me je definitivno oduševilo, i što sam rijetko viđala na policama jeste to da je ovaj šal kvadratnog oblika. Možete ga nositi na najrazličitije načine, no ja preferiram da ga savijem na pola, tako dobijem oblik trougla od kojeg pravim oblik kao na slikama. Prilikom nošenja djeluje zaista bogato, a uz sve to i ono najbitnije zaista grije vrat.  I ne bocka :) Materijal mu je odličan, ne opadaju dlačice s njega, brzo se suši, a i ugodan je na koži. Iako je šal zaista velik, one sitnije djevojke neće "poklopiti", a i nije težak. Rekoh vam ja odmah na početku posta, pravo malo blago.

Ukoliko vam se dopao šal, ali ipak preferirate neke druge nijanse, obavezno posjetite njihovu stranicu, jer ovaj šal dolazi u čak 8 različitih dezena, sigurna sam da će neki od njih biti savršen za vas. Uz to šal je i trenutno snižen više od 50%, cijena mu je 7,55 dolara, pa požurite dok se nisu rasprodali, jer šal ovakvog tipa jeftinije teško da ćete naći, osim ako ne živite negdje gdje ima Primark :) Direktni link za šal je OVDJE.


p.s. za sve slike u ovom postu zaslužna je Zerina, među vama poznatija kao mademoiselle0101. Hvala ženo!

Do narednog čitanja dame moje, xoxo,Vaša M.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Baš je divan šal, obožavam ove nude nijanse:)

    http://sminkasticno.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe