AVON/ CONTOUR DUO I ČETKICA

listopada 24, 2016

O konturisanju lica sigurna sam već sve znate. Malo je danas djevojka koje nisu čule i isprobale ovaj trend. U stalnoj potrazi za što kvalitetnijim i boljim kontursanjem isprobala sam mnoštvo proizvoda. Igrom slučaja ili sudbine, u ovom mjesecu prije tačno godinu dana pisala sam vam o jednoj Avon mini paletici za konturisanje (recenzija ovdje) koja je sadržavala bronzer i rumenilo. I dan danas imam tu paleticu i ponekad posežem za njom. U to vrijeme je na našem tržištu bilo zaista malo proizvoda u tu svrhu, a i onima koje smo uspjele pronaći nismo gledale u zube :) Godina dana je relativno kratak period ali su setovi za konturiranje doživjeli svoju ekspanziju, i sad ih možete pronaći na stalku skoro svakog brenda u različitim oblicima. Vjerujem da je ta "velika invazija" doprinjela i tome da Avon izbaci svoj novi contour duo o kojem vam danas pišem :)



O pakovanju se i nema nešto puno reći, klasična, svima dobro poznata crna plastična kutija, sa jako dobrim ogledalom koje je smješteno s unutrašnje strane poklopca. Pakovanje sadrži 10 g proizvoda, i rok mu je 24 mjeseca nakon otvaranja.
Novi kontur duo se od onog starog prije svega razlikuje u sadržaju. Kod "stare verzije" duo je sadržavao bronzer i rumenilo, dok je nova sadrži bronzer i highlighter. Složit ćete se samnom, ako kažem da je nova verzija bolji predstavnik proizvoda za konturisanje.


Što se tiče samog bronzera, napredak je osjetan. Blago vuče na topliji podton, no za razliku od stare verzije, razlika je očita, jer kod starog bronzera nema sumnje da je riječ o toplijoj varijanti dok kod nove verzije bronzer zavisno od vašeg tena može biti i posve neutralnog podtona. Nekako mi je ova nijansa puno prirodnija za konturisanje. Pigmentacija mu je sasvim ok, boja je nadogradiva, blenda se lijepo i lako što je jako bitno za ovaj tip proizvoda, jer ne želite fleku na licu nego ravnomjerno nanešenu boju.
S druge strane, highlighter je druga priča. Skoro pa zlatne boje, sa nešto malo krupnijim shimmerom  u sebi, ovaj highlighter se neće svidjeti djevojkama koje su zaljubljenice u highlightere. Ako ste ikada probale neki fino sitno mljeveni highlighter onda vam je jasno zašto krupnije šljokice i nisu pravo rješenje za highlighter. Pigmentacija mu također nije jača strana, što ga opet baš kao i bronzer čini idealnim za dnevne ili blaže varijante. Proizvod se i malo trusi, no to mi ne bi bio problem da sam shimmer ne prelazi i na stranu bronzera, što naravno nije nikako poželjno. Bilo bi bolje rješenje da su ova dva dijela i fizički razdvojena unutar pakovanja, no ovako samo treba biti malo više na opreza.


Za djevojke koje vole izrazito naglašene konture ovaj proizvod bi mogao biti "slabašan", meni je više za dnevni look ili za one djevojke koje traže proizvod koji neće ostaviti puno prostora za greške i koji je jednostavna i lak za upotrebu. Ja bronzer iz ovog seta koristim često, naročito za dnevni look, mada zbog mogućnosti nadogradnje samog proizvoda ponekad ga stavljam  i navečer.

Nekako u isto vrijeme kada je izašao ovaj duo na tržište, u Avon katalogu  se pojavila i četkica koja služi u svrhu konturisanja lica. Ravno sječena, pljosnata četkica, sa širokom ali tankom i kratkom drškom, zaista je nešto drugačija od ostalih četkica. Zbog svog oblika vjerovatno se neće nalaziti na mjestu gdje i ostale četkice, ali zato uz četkicu dobijete i crnu zaštitu, koja štiti četkicu od bakterija i ostalih prljavština. Dašak luksuza rekal bih, jer ovakvo nešto dobijete pri kupovini nešto skupljih proizvoda :)


Dlake su zaista fino zbijene, ni previše ni premalo i dosta mekane. Četkica je više namijenjena za praškaste i kamene proizvode, dok ćete za kremaste proizvode ipak morati potražiti neku drugu. U početku moram priznati da mi se četkica nije svidjela, no vremenom sam je toliko zavoljela do te mjere da sada konturiranje obraza radim isključivo sa njom. Ukoliko radite konture nosa, nisam sigurna da li će vam baš odgovarati budući da je malo šira, no svakako probajte. Dok nisam počela koristiti ovu četkicu, oštre konture bile su mi nezamislive, no moram priznati da ova četkica iako radi te ravne, oštre konture, lijepo izblenda proizvod, pa sve to u konačnici djeluje sasvim prirodno. 


Oba Avon seta za konturisanje su dostupna u katalogu, tako da ne mislite da je "nova verzija" zamijenila staru. Regularna cijena starog ili novog seta je 22, 90 (trenutna akcijska cijena starog seta je 12,90 KM), no ne zaboravite da u Avonu često budu akcije, gdje ga možete naći po jako povoljnoj cijeni.


Do narednog čitanja drage moje, uživajte :) Vaša M. Ljub,ljub

You Might Also Like

4 komentari

  1. Imam stari contour duo, zadovoljna sam ali dijelimo misljenje po pitanju bronzera. Na fotkama blogerica ovaj mi izgleda dosta prirodnije i toplije. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj bronzer je definitivno bolji i vidi se napredak, ovaj je vise prilagođen za konturisanje :), šteta samo highlightera za nadati se da će i to popraviti

      Izbriši
  2. Odusevljena sam cetkicom !! Tako lijepo izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam zaista pozitivno iznenađena i kvalitetom i onim sto radi :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe